457
Τι θα λέγατε να φτιάξουμε vegan soft cookies;
Υλικά που θα χρειαστούμε για την συνταγή:
120 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
130 γρ. μαύρη μαλακή ζάχαρη
125 γρ. ηλιέλαιο
70 γρ. νερό
300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. μαγειρική σόδα
1/2 κ.γ. αλάτι
200 γρ. κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
1 κ.γ. ανθό αλατιού
Εκτέλεση της συνταγής:
Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ την κρυσταλλική ζάχαρη, τη μαύρη μαλακή ζάχαρη, το ηλιέλαιο και το νερό, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι για 1-2 λεπτά, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα, το αλάτι και την ψιλοκομμένη κουβερτούρα, και ανακατεύουμε με το κουτάλι, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Καλύπτουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη, μεταφέρουμε το μπολ στο ψυγείο και αφήνουμε για 12-24 ώρες. Ο μεγάλος χρόνος αναμονής θα βοηθήσει στο να γίνουν πολύ μαλακά τα μπισκότα.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C στον αέρα.
Στρώνουμε λαδόκολλα σε 2 ταψιά.
Βγάζουμε το μπολ με τη ζύμη από το ψυγείο και πλάθουμε με τα χέρια μας μπαλάκια ζύμης των 50 γρ. Θα φτιάξουμε περίπου 19 τεμάχια.
Τοποθετούμε τα μπαλάκια ζύμης στα ταψιά, αφήνοντας κενό μεταξύ τους γιατί θα απλώσουν στο ψήσιμο.
Πασπαλίζουμε τα cookies με τον ανθό αλατιού.
Μεταφέρουμε το ένα ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 12-14 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα τα cookies.
Αποσύρουμε το ταψί από τον φούρνο και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν καλά τα cookies.
Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για το δεύτερο ταψί.
Η συνταγή είναι του πολυγαπημένου chef Άκη Πετρετζίκη