1.4K
Τι θα λέγατε να φτιάξουμε vegan πατατοσαλάτα;
Υλικά που θα χρειαστούμε για την συνταγή:
2 πατάτες, μεσαίες (500 γρ.)
1-2 κ.σ. ξίδι, από λευκό κρασί
⅓ ματσάκι μαϊντανό
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
20 γρ. κάππαρη, προαιρετικά
1 κ.σ. φύλλα ρίγανης
⅓ σκ. σκόρδο, προαιρετικά
2 ½ κ.σ. γεμάτες vegan μαγιονέζα
αλάτι
Εκτέλεση της συνταγής:
Αφήνουμε τη φλούδα στις πατάτες, τις πλένουμε καλά και τις τοποθετούμε σε ένα ξύλο κοπής.
Τρυπάμε με ένα πιρούνι σε αρκετά σημεία και τις βάζουμε σε ένα μπολ.
Καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη και μεταφέρουμε στον φούρνο μικροκυμάτων στα 800 Watt για 12-15 λεπτά.
Αφαιρούμε το μπολ, κόβουμε τις πατάτες σε κομμάτια ή ροδέλες και τις ρίχνουμε σε ένα μπολ.
Ρίχνουμε το αλάτι και το ξίδι, και ανακατεύουμε ανακινώντας το μπολ.
Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και το φρέσκο κρεμμυδάκι και τα ρίχνουμε στο μπολ.
Προσθέτουμε την κάπαρη και τη ρίγανη, και τρίβουμε σε έναν τρίφτη χειρός το σκόρδο πάνω από το μπολ.
Προσθέτουμε τη μαγιονέζα, ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι, και σερβίρουμε.
Η συνταγή είναι του πολυγαπημένου chef Άκη Πετρετζίκη