Home HOMEFOOD Vegan μπριζόλα από σεϊτάν

Vegan μπριζόλα από σεϊτάν

by Businessmum.gr

Τι θα λέγατε να φτιάξουμε vegan μπριζόλα από σεϊταν;

Υλικά που θα χρειαστούμε για την συνταγή:

Για το σεϊτάν
1 κιλό αλεύρι για τσουρέκι
650 γρ. νερό
1 κ.γ. κάρι
1 κ.γ. πάπρικα, καπνιστή
1 κ.γ. σκόρδο, σε σκόνη
αλάτι
πιπέρι
1 κ.γ. ελαιόλαδο, για το άλειμμα του μπολ
Για τις μπριζόλες
1-2 κ.σ. ελαιόλαδο
500 γρ. ζωμό λαχανικών
Για το σερβίρισμα
σαλάτα mix
ντοματίνια
αλάτι
πιπέρι , φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση της συνταγής:

Για το σεϊτάν
Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι και το νερό, και χτυπάμε με τον γάντζο σε μέτρια ταχύτητα για 2-3 λεπτά και μέχρι να έχουμε ένα εύπλαστο ζυμάρι.
Αλείφουμε το εσωτερικό ενός μεγάλου μπολ με το ελαιόλαδο και μεταφέρουμε μέσα το ζυμάρι.
Καλύπτουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και αφήνουμε στην άκρη να ξεκουραστεί για 1 ώρα.
Προσθέτουμε στο μπολ νερό μέχρι να καλύψει το ζυμάρι και ζυμώνουμε με τα χέρια μας για 1-2 λεπτά και μέχρι να γίνει τελείως λευκό το νερό.
Βάζουμε το ζυμάρι σε ένα σουρωτήρι και αφήνουμε να στραγγίξει καλά.
Μεταφέρουμε το ζυμάρι ξανά στο μπολ, προσθέτουμε ξανά νερό μέχρι να καλύψει
το ζυμάρι, και ζυμώνουμε ξανά με τα χέρια μας για 1-2 λεπτά και μέχρι να γίνει το
νερό τελείως λευκό.
Στραγγίζουμε το ζυμάρι και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για ακόμα 4-5
φορές και μέχρι να βγαίνει σχεδόν καθαρό το νερό. (Θέλουμε να μείνουν περίπου 500 γρ. από το ζυμάρι.)
Αφήνουμε το ζυμάρι να στραγγίξει καλά σε ένα σουρωτήρι και το μεταφέρουμε ξανά σε μπολ.
Προσθέτουμε το κάρι, την πάπρικα, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι, και ζυμώνουμε ξανά για 1 λεπτό μέχρι να ενσωματωθούν στη ζύμη. 
Καλύπτουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και αφήνουμε στην άκρη να ξεκουραστεί για 1 ώρα.
Για τις μπριζόλες
Κόβουμε τη ζύμη σε 3 ίσα μέρη και πατάμε με τα χέρια μας για να πάρουν το σχήμα μιας μπριζόλας.
Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και μεταφέρουμε τις μπριζόλες. 
Σοτάρουμε για 2-3 λεπτά από την κάθε πλευρά, προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών και βράζουμε για 30 λεπτά και μέχρι να απορροφήσουν τα υγρά τους.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, μεταφέρουμε τις μπριζόλες σε πιάτο και πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι.
Σερβίρουμε με σαλάτα mix και ντοματίνια.

Η συνταγή είναι του πολυγαπημένου chef Άκη Πετρετζίκη

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts