1.4K
Yλικά:
120 γρ. βούτυρο κακάο
40 γρ. ελαιόλαδο
80 γρ. σιρόπι σφενδάμου
100 γρ. κακάο, κοσκινισμένο
1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση:
Ψιλοκόβουμε το βούτυρο κακάο και το βάζουμε σε ένα πυρίμαχο μπολ μαζί με το ελαιόλαδο.
Μεταφέρουμε το μπολ σε μπεν μαρί και αφήνουμε για 1 λεπτό μέχρι να λιώσει το βούτυρο κακάο.
Μόλις λιώσει, προσθέτουμε το σιρόπι σφενδάμου, το κακάο και το αλάτι.
Ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να έχουμε ένα λείο και γυαλιστερό μείγμα.
Αδειάζουμε το μείγμα σε φόρμες σιλικόνηςτης αρεσκείας μας και μεταφέρουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες ώστε να σφίξουν καλά τα σοκολατάκια.
Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε αμέσως.
Διατηρούμε στο ψυγείο κλεισμένα αεροστεγώς για περίπου 1 μήνα.