595
Τι θα λέγατε να φτιάξουμε τραχανόπιτα στο τηγάνι σε 15 λεπτά;
Υλικά που θα χρειαστούμε για την συνταγή:
125 γρ. τραχανότο, μεσογειακό με φέτα & λιαστή ντομάτα
4 φύλλα κρούστας για πίτες
500 γρ. νερό
6-8 κ.σ. ελαιόλαδο
125 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
½ κ.σ. ρίγανη, αποξηραμένη
Εκτέλεση της συνταγής:
Ρίχνουμε σε ένα πυρίμαχο μπολ το τραχανότο και το νερό, και καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη.
Μεταφέρουμε το μπολ στον φούρνο μικροκυμάτων και ψήνουμε στα 800 watt για 5 λεπτά.
Αφαιρούμε από τον φούρνο μικροκυμάτων και αφήνουμε για 10 λεπτά να κρυώσει.
Βγάζουμε τη μεμβράνη και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Προσθέτουμε τη γραβιέρα και τη ρίγανη, και ανακατεύουμε ξανά.
Ρίχνουμε 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι διαμέτρου 28 εκ.
Τοποθετούμε το πρώτο φύλλο στη μισή πλευρά της βάσης, ώστε να εξέχει από το τηγάνι, και ραντίζουμε με 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
Τοποθετούμε ακόμα 1 φύλλο στην άλλη μισή πλευρά και ραντίζουμε με ακόμα 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για τα άλλα 2 φύλλα.
Ρίχνουμε τη γέμιση και την απλώνουμε με ένα κουτάλι.
Διπλώνουμε τα φύλλα προς τα μέσα και ραντίζουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Τοποθετούμε το τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και ψήνουμε για 4-5 λεπτά.
Αναποδογυρίζουμε την πίτα με τη βοήθεια ενός πιάτου και ψήνουμε για ακόμα 4-5 λεπτά μέχρι να πάρει ωραίο χρυσαφένιο χρώμα και να ψηθεί μέχρι μέσα.
Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και τοποθετούμε την πίτα σε ένα ξύλο κοπής.
Κόβουμε σε 6 κομμάτια και σερβίρουμε.
Η συνταγή είναι του πολυγαπημένου chef Άκη Πετρετζίκη