223
Ας φτιάξουμε εύκολα Τονοσαλάτα με γουακαμόλε !
Τα υλικά που θα χρειαστούμε για τη συνταγή μας:
Για τη γουακαμόλε
- 1 αβοκάντο, ώριμο
- 50 γρ. νερό
- 2 κ.σ. χυμό λάιμ
- ξύσμα λάιμ, από 1 λάιμ
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
- 1 πιπεριά τσίλι
- 1/2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 1 πρέζα κάρι
- αλάτι
- πιπέρι
Για την τονοσαλάτα
- 200 γρ. πεπόνι, κομμένο σε κυβάκια 1-2 εκ.
- 340 γρ. τόνο, σε νερό, στραγγισμένο (2 κονσέρβες)
- 1 μαρούλι, χοντροκομμένο
- 1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε φέτες
- 50 γρ. καρύδια, χοντροκομμένα
Εκτέλεση συνταγής :
Για τη γουακαμόλε
- Καθαρίζουμε και κόβουμε το αβοκάντο.
- Βάζουμε το αβοκάντο στο μπλέντερ και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.
- Χτυπάμε μέχρι να γίνουν ένα απαλό και αρωματικό μείγμα. Αν θέλουμε πιο αραιό το μείγμα προσθέτουμε επιπλέον νερό.
- Τοποθετούμε τη σος στο ψυγείο μέχρι να φτιάξουμε τη σαλάτα.
Για τη σαλάτα
- Βάζουμε σε ένα μπολ τα υλικά της σαλάτας: το πεπόνι, τον τόνο, το μαρούλι, την κόκκινη πιπεριά και τα καρύδια.
- Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
- Προσθέτουμε τη γουακαμόλε και ανακατεύουμε με το κουτάλι.
- Σερβίρουμε.
Η συνταγή είναι του πολυαγαπημένου chef Άκη Πετρετζίκη