Το vegan γουακαμόλε το αγαπάμε οικογενειακώς και το χρησιμοποιούμε σε σάντουιτς, μπουρίτο, πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί ή ως ντιπ για να βουτάμε τσιπς τορτίγιας, στικς λαχανικών και κριτσίνια. Εγώ μερικές φορές το βάζω στις σαλάτες μου ως ντρέσινγκ και ο γιος μου απλά το τρώει με το κουτάλι μέσα από το μπολ. Όπως κι αν το απολαύσουμε, αυτό το ντιπ από αβοκάντο είναι υγιεινό και πολύ εύκολο να φτιαχτεί αρκεί να έχουμε ώριμα αβοκάντο. Απολαύστε το!
Υλικά
2 ώριμα αβοκάντο
1 μικρό κρεμμύδι
1 μικρή ντομάτα χωρίς τα κουκούτσια
1/2 κ.γ. αλάτι
1/5 κ.γ. πιπέρι
χυμό από μισό λεμόνι
προαιρετικά 10 φύλλα κόλιανδρου ή μαϊντανού
Εκτέλεση
1. Κόβουμε στη μέση το αβοκάντο, αφαιρούμε το κουκούτσι και με ένα κουτάλι βγάζουμε τη σάρκα του από τη φλούδα.
2. Βάζουμε τη σάρκα του αβοκάντο σε ένα μπολ και λιώνουμε με ένα πιρούνι.
3. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και την ντομάτα σε κυβάκια αφαιρώντας τα κουκούτσια της ντομάτας και προσθέτουμε στο μπολ με το αβοκάντο.
4. Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και τον χυμό λεμονιού. Εδώ αν θέλουμε προσθέτουμε και τα φύλλα κόλιανδρου ή μαϊντανού αφού τα έχουμε ψιλοκόψει.
5. Ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά και απολαμβάνουμε!