Home HOMEFOOD Τάρτα με κεράσια

Τάρτα με κεράσια

by Businessmum.gr

Ας φτιάξουμε εύκολα Τάρτα με κεράσια !

Συνταγή για λαχταριστή τάρτα με κεράσια με σπιτική βουτυρένια ζύμη! Το απόλυτο καλοκαιρινό γλυκό για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας!

Τα υλικά που θα χρειαστούμε για τη συνταγή μας:

Για τη ζύμη
400 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
100 γρ. άχνη ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
200 γρ. βούτυρο, παγωμένο, κομμένο σε κύβους
2 κ.σ. νερό, παγωμένο
αυγό
κρόκο, αραιωμένο σε 1 κ.σ. νερό
Για τη γέμιση
2 κιλά κεράσια, (1.500 γρ. καθαρισμένα)
χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
50 γρ. κονιάκ
250 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
1 κ.σ. βούτυρο
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
50 γρ. σιμιγδάλι, ψιλό
Για το σερβίρισμα
φύλλα δυόσμου
Εκτέλεση συνταγής :
Για τη ζύμη
Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι και το βούτυρο, και τρίβουμε καλά με τα χέρια μας μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους.
Προσθέτουμε το παγωμένο νερό και το αυγό, και πλάθουμε μέχρι να έχουμε μια ομοιόμορφη ζύμη.
Χωρίζουμε τη ζύμη στα δύο και με τη βοήθεια του πλάστη ανοίγουμε το ένα κομμάτι ζύμης σε κύκλο διαμέτρου 30 εκ.
Τοποθετούμε τη ζύμη σε ένα πυρίμαχο στρογγυλό ταψί διαμέτρου 26 εκ. καλύπτοντας τον πάτο και τα τοιχώματά του και τη μεταφέρουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Μεταφέρουμε και το δεύτερο κομμάτι ζύμης στο ψυγείο, μέχρι να το χρειαστούμε.
Για τη γέμιση
Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
Ρίχνουμε τα κεράσια, τον χυμό λεμονιού, το κονιάκ και τη ζάχαρη, και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα.
Σιγοβράζουμε για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα κεράσια και να λιώσει εντελώς η ζάχαρη.
Αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο, το εκχύλισμα βανίλιας και το σιμιγδάλι. 
Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα και αφήνουμε το μείγμα στην άκρη να κρυώσει.
Για τη σύνθεση
Προσθέτουμε το μείγμα της γέμισης στην τάρτα.
Ανοίγουμε το δεύτερο κομμάτι της ζύμης, το κόβουμε σε λωρίδες, και καλύπτουμε με αυτές τη γέμιση της τάρτας. Προαιρετικά μπορούμε να δημιουργήσουμε διάφορα σχέδια με τη ζύμη ή να την κόψουμε με διάφορα κουπ πατ και να διακοσμήσουμε με αυτά την τάρτα.
Βάζουμε την τάρτα στο ψυγείο για 30 λεπτά για να σφίξει η ζύμη.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 185°C στον αέρα. 
Αλείφουμε την τάρτα με τον κρόκο αυγού τον οποίο έχουμε αραιώσει σε 1 κ.σ. νερό και την ψήνουμε για 50-60 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσει.
Βγάζουμε την τάρτα από τον φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει για 1-2 ώρες ώστε να σφίξει η γέμιση. 
Κόβουμε την τάρτα σε κομμάτια και σερβίρουμε με παγωτό βανίλια και φύλλα δυόσμου.

Η συνταγή είναι του πολυαγαπημένου chef  Άκη Πετρετζίκη 

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts