431
Eύκολα και γρήγορα soft chocolate cookies στο air fryer! Τα πιο αφράτα μαλακά και σοκολατένια μπισκότα που ψήνονται στη φριτέζα αέρος!εύκολα και γρήγορα soft chocolate cookies στο air fryer!!
Υλικά που θα χρειαστούμε για την συνταγή:
- 80 γρ. κουβερτούρα
- 110 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 100 γρ. μαύρη μαλακή ζάχαρη
- 1 αυγό, μεσαίο
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 180 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
Εκτέλεση της συνταγής:
- Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα και την αφήνουμε στην άκρη.
- Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη, και χτυπάμε με το φτερό σε δυνατή ταχύτητα για 3-4 λεπτά μέχρι να αφρατέψει το βούτυρο.
- Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα μπολ, προσθέτουμε το αυγό, το εκχύλισμα βανίλιας, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και την κουβερτούρα, και ανακατεύουμε ελαφρώς με μια σπάτουλα σιλικόνης.
- Μεταφέρουμε το μπολ στο ψυγείο για 30 λεπτά μέχρι να σφίξει.
- Προθερμαίνουμε τη φριτέζα αέρος στους 170°C.
- Στρώνουμε λαδόκολλα στη βάση του κάδου της φριτέζας και με τη βοήθεια ενός σκουπ παίρνουμε 50 γρ. από το μείγμα και το τοποθετούμε πάνω στη λαδοκολλα.
- Επαναλαμβάνουμε για ακόμα 2-3 μπισκότα αφήνοντας αρκετό κενό ανάμεσά τους.
- Ψήνουμε για 8 λεπτά και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για όλο το υπόλοιπο μείγμα.
- Αφαιρούμε τα μπισκότα από τον κάδο και σερβίρουμε.
Η συνταγή είναι του πολυγαπημένου chef Άκη Πετρετζίκη