Γλυκοπατάτες τηγανητές στο air fryer! Μια πιο υγιεινή εκδοχή από τις κλασικές τηγανητές καθώς ψήνονται σε φριτέζα αέρος με ελάχιστο λάδι!
Υλικά που θα χρειαστούμε για την συνταγή:
- 2 γλυκοπατάτες, μεσαίες
- 1 κ.γ. αλάτι
- ½ κ.γ. πιπέρι
- ½ κ.γ. σκόρδο, σε σκόνη
- ½ κ.γ. πάπρικα, καπνιστή
- 1 κ.σ. κορν φλάουρ
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- κέτσαπ
- cocktail sauce
- πάπρικα, γλυκιά
- αλάτι
- Γεμίζουμε ένα μπολ με νερό και πάγο, και το αφήνουμε στην άκρη.
- Ξεφλουδίζουμε και κόβουμε τις γλυκοπατάτες σε στικς, τις ρίχνουμε στο μπολ και μεταφέρουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
- Προθερμαίνουμε τη φριτέζα αέρος στους 180°C.
- Ρίχνουμε σε ένα μπολ το αλάτι, το πιπέρι, το σκόρδο, την πάπρικα και το κορν φλάουρ, και ανακατεύουμε.
- Αφαιρούμε τις γλυκοπατάτες από το ψυγείο, τις στεγνώνουμε καλά με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τις ρίχνουμε στο μπολ με τα μπαχαρικά.
- Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
- Μεταφέρουμε τις γλυκοπατάτες στον κάδο της φριτέζας και ψήνουμε για 30 λεπτά, ανακατεύοντας ανά 10 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.
- Αφαιρούμε από τον κάδο τις γλυκοπατάτες και μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
- Πασπαλίζουμε με πάπρικα και αλάτι, και ανακατεύουμε.
- Σερβίρουμε με κέτσαπ και cocktail sauce.
Η συνταγή είναι του πολυγαπημένου chef Άκη Πετρετζίκη