Home HOMEFOOD Σπιτικό Παγωτό | Vegan παγωτό βανίλια αμύγδαλο

Σπιτικό Παγωτό | Vegan παγωτό βανίλια αμύγδαλο

by Ivi Belesi

Ποιος δεν λατρεύει το παγωτό και ειδικά αν αυτό είναι και σπιτικό !

Τι λέτε να φτιάξουμε εύκολα Vegan παγωτό βανίλια αμύγδαλο

Τα υλικά που θα χρειαστούμε για τη συνταγή μας : 

Για το παγωτό
λοβούς βανίλιας
700 γρ. ρόφημα αμυγδάλου
150 γρ. σιρόπι αγαύης
80 γρ. αμύγδαλα, λευκά, ελαφρώς καβουρντισμένα και σπασμένα
Για το σερβίρισμα
50 γρ. αμύγδαλα φιλέ, ελαφρώς καβουρντισμένα
φράουλες, κομμένες σε φέτες
φύλλα δυόσμου
Εκτέλεση συνταγής :
  • Αδειάζουμε τα σπόρια από τις βανίλιες σε ένα μεγάλο μπολ.
  • Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.
  • Βάζουμε το μείγμα στην παγωτομηχανή και, αφού πήξει και γίνει κρεμώδες, το αδειάζουμε σε ένα μπολ και το βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 2 ώρες πριν το σερβίρουμε.
  • Αφήνουμε το παγωτό εκτός ψυγείου για 5 λεπτά πριν σερβίρουμε.
  • Σερβίρουμε με το αμύγδαλο φιλέ, τις φράουλες και τα φύλλα δυόσμου.
Η συνταγή είναι του πολυαγαπημένου chef  Άκη Πετρετζίκη 

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts