Τι θα λέγατε να φτιάξουμε σπιτικά χωνάκια παγωτού;
Υλικά που θα χρειαστούμε για την συνταγή:
Εκτέλεση της συνταγής:
Τοποθετούμε μια αντικολλητική ψηστιέρα σε μέτρια φωτιά.
Σε ένα μπολ βάζουμε τα ασπράδια, τη ζάχαρη, το γάλα, το εκχύλισμα βανίλιας, αλάτι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός για να λιώσει η ζάχαρη.
Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με το σύρμα για να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Τέλος βάζουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε.
Βάζουμε στην ψηστιέρα 2-3 κ.σ. από το μείγμα και ψήνουμε για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά για να ψηθούν καλά και να πάρουν χρώμα. Προαιρετικά, κάθε 2 λεπτά στρίβουμε το πιτάκι 90 μοίρες για να πάρει χρώμα χιαστί από την ψηστιέρα.
Αφαιρούμε από τη φωτιά, τυλίγουμε σε χωνάκι και πιέζουμε ελαφρά την ένωση για να κολλήσει. Τοποθετούμε στο κέντρο ένα μπαλάκι από αλουμινόχαρτο για να κρατήσει το σχήμα του και μεταφέρουμε σε ταψί με λαδόκολλα με την ένωση προς τα κάτω. Αφήνουμε να κρυώσουν.
Αν τα πιτάκια μας είναι πιο χοντρά τότε μπορούμε να τα ψήσουμε και στον φούρνο στους 170° C στον αέρα για 5-7 λεπτά για να γίνουν τραγανά.
Η συνταγή είναι του πολυγαπημένου chef Άκη Πετρετζίκη