492
Τι θα λέγατε να φτιάξουμε σουβλάκι αρνί ;
Υλικά που θα χρειαστούμε για την συνταγή:
Για τη μαρινάδα
1 κ.γ. κύμινο, σκόνη
1 κ.σ. εστραγκόν, ξερό
10 γρ. τζίντζερ, φρέσκο
1 κ.γ. πιπέρι καγιέν
2 σκ. σκόρδο
5-6 φύλλα δυόσμου, φρέσκα
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
1 κ.σ. μέλι
1 κ.σ. ταχίνι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Για το κρέας
500 γρ. αρνί, χωρίς κόκαλο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση της συνταγής:
Μουσκεύουμε τα καλαμάκια σε νερό για μερικές ώρες ώστε να μην καούν στο ψήσιμο.
Βάζουμε όλα τα υλικά για τη μαρινάδα στο μπλέντερ ή στο μούλτι και χτύπαμε μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά το μείγμα.
Κόβουμε το κρέας σε κύβους 1-1,5 εκ. και τους βάζουμε σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
Αδειάζουμε το μείγμα της μαρινάδας μέσα στο μπολ και ανακατεύουμε καλά με το κρέας.
Κλείνουμε το μπολ με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες ή καλύτερα για ολόκληρο το βράδυ.
Την επόμενη μέρα περνάμε τα κρέατα στα ξυλάκια για σουβλάκια.
Θα μας βγάλει 4-6 σουβλάκια και ψήνουμε στην γκριλιέρα σε δυνατή φωτιά ή στα κάρβουνα 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά.
Η συνταγή είναι του πολυγαπημένου chef Άκη Πετρετζίκη