1.4K
Μετά από τα τραπέζια των γιορτών κυριαρχούν τα leftovers που αξίζει να αξιοποιήσουμε για δημιουργήσουμε εξίσου νόστιμα πιάτα!
- 2 πατάτες
- 1 κρεμμύδι
- 1 πράσο, μόνο το πράσινο μέρος που μας έχει περισσέψει
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- φλούδες καρότου, από 2 καρότα
- 1 λίτρο νερό
- 1 κύβο λαχανικών
- ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
- αλάτι
- πιπέρι , + έξτρα για το σερβίρισμα
- 50 γρ. βούτυρο
- θυμάρι, φρέσκο, για το σερβίρισμα
- κρέμα γάλακτος 35%, για το σερβίρισμα
Ας μαγειρέψουμε…
- Πλένουμε και καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια 2-3 εκ..
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το πράσο.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
- Μόλις ζεσταθεί το λάδι, ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.
- Προσθέτουμε τις πατάτες, το πράσο, τις φλούδες από τα καρότα και συνεχίζουμε να σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.
- Ρίχνουμε το νερό, τον κύβο λαχανικών, το ξύσμα από το λεμόνι, το αλάτι, το πιπέρι και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 20-30 λεπτά μέχρι να μαλακώσει η πατάτα.
- Αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και χτυπάμε με το ραβδομπλέντερ μέχρι να έχουμε μια παχύρρευστη σούπα με βελούδινη υφή.
- Σερβίρουμε με φρέσκο θυμάρι, κρέμα γάλακτος και πιπέρι.