Home HOMEFOOD Σοκολατένια βραχάκια με αμύγδαλα, χωρίς ζάχαρη

Σοκολατένια βραχάκια με αμύγδαλα, χωρίς ζάχαρη

Τα σοκολατάκια αυτά χρειάζονται μόνο 3 υλικά και 10 λεπτά από τον χρόνο μας και είναι πολύ θρεπτικά και νόστιμα!

Αποτελούν το τέλειο γλυκό σνακ για τα παιδιά καθώς δεν προσθέτουμε επιπλέον ζάχαρη από αυτή που έχει η κουβερτούρα, και είναι στο χέρι μας να επιλέξουμε την περιεκτικότητά της σε ζάχαρη.

Επιπλέον είναι πολύ εύκολο να τα φτιάξουμε μαζί με τα παιδιά και να επιλέξουν, αν θέλουν, κάποιο topping όπως χοντρό αλάτι, cacao nibs, κροκάν, τρούφα ή ακόμα και νιφάδες τσίλι για τους τολμηρούς!

Υλικά

  • 200 γρ. μαύρη κουβερτούρα
  • 150 γρ. ωμά αμύγδαλα
  • 1 κ.σ. ελαφρύ λάδι (π.χ. ηλιέλαιο ή καρύδας)

Εκτέλεση
1. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε τα αμύγδαλα. Ανακατεύουμε κάθε τόσο μέχρι να αρχίσουν να αλλάζουν χρώμα σε σημεία και να μυρίζει έντονα καβουρδισμένο αμύγδαλο.

2. Βάζουμε την κουβερτούρα σε ένα μπολ μικρού μεγέθους και τη λιώνουμε στον φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπεν μαρί. Μόλις λιώσει προσθέτουμε το λάδι και ανακατεύουμε καλά.

3. Στη λιωμένη κουβερτούρα προσθέτουμε τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε καλά.

4. Ντύνουμε ένα δίσκο ή ταψί με λαδόκολλα και βάζουμε κουταλιές από το μείγμα σε όλη την επιφάνεια αφήνοντας μερικά εκατοστά ανάμεσά τους. Μία γεμάτη κουταλιά της σούπας είναι ένα σοκολατάκι.

5. Αφήνουμε να σκληρύνει η σοκολάτα σε θερμοκρασία δωματίου ή αν βιαζόμαστε, στο ψυγείο.

Συνταγή: veganhome.gr

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts