Ας φτιάξουμε εύκολα, λαχταριστά ψευτοντόνατς !
Αν αγαπάτε τα donuts, τότε σίγουρα θα λατρέψετε αυτή τη συνταγή για… ψευτοντόνατς! Χρησιμοποιήστε ψωμάκια για burger και 2 διαφορετικά toppings.
Τα υλικά που θα χρειαστούμε για τη συνταγή :
- 300 γρ. ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα
- 140 γρ. γάλα πλήρες
- 2 αυγά, μεσαία
- 30 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 1 κ.γ. κοφτό κανέλα
- 1 κ.γ. κοφτό μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.γ. βανιλίνη
- 3 ψωμάκια για burger
- κρυσταλλική ζάχαρη
- κανέλα
- κουβερτούρα, λιωμένη
- τρούφα σοκολάτας, χρωματιστή
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το ηλιέλαιο και αφήνουμε να κάψει.
- Τοποθετούμε απορροφητικό χαρτί κουζίνας σε ένα ταψί και το αφήνουμε στην άκρη.
- Ρίχνουμε σε ένα μπολ το γάλα, τα αυγά, τη ζάχαρη, την κανέλα, το μπέικιν πάουντερ και τη βανίλια, και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός.
- Κόβουμε εγκάρσια τα ψωμάκια στη μέση και με ένα κουπάτ ή μύτη κορνέ, πιέζουμε στο κέντρο τους ώστε να δημιουργήσουμε το σχήμα του ντόνατ.
- Βουτάμε τα ντόνατς στο μπολ με τα υγρά υλικά για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να απορροφήσουν το μείγμα.
- Μεταφέρουμε στο τηγάνι τα 3 πρώτα ντόνατς και τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.
- Αποσύρουμε τα ντόνατς από το τηγάνι με μια τρυπητή κουτάλα και τα μεταφέρουμε στο απορροφητικό χαρτί.
- Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για τα άλλα 3 ντόνατς.
Για το σερβίρισμα
- Ρίχνουμε σε ένα μπολ τη ζάχαρη και την κανέλα, ανακατεύουμε με ένα κουτάλι, και σε ένα δεύτερο μπολ ρίχνουμε τη λιωμένη κουβερτούρα.
- Βουτάμε τα 3 πρώτα ντόνατς-όσο είναι ζεστά-στο μπολ με τη ζάχαρη και την κανέλα, και τα άλλα 3-αφού κρυώσουν-στο μπολ με την κουβερτούρα.
- Ρίχνουμε τις τρούφες σε ένα τρίτο μπολ και βουτάμε εκεί τα ντόνατς με τη σοκολάτα.
- Σερβίρουμε.