Τι θα λέγατε να φτιάξουμε σαλάτα με πλιγούρι, κάστανα και ρόδι;
Υλικά που θα χρειαστούμε για την συνταγή:
Εκτέλεση της συνταγής:
Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
Βάζουμε το πλιγούρι και σοτάρουμε 2-3 λεπτά για να πάρει χρώμα.
Προσθέτουμε τον κύβο σπασμένο με τα χέρια μας, το νερό και αφήνουμε να πάρει μία βράση.
Καλύπτουμε με καπάκι, αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη μέχρι να απορροφηθεί όλο το νερό.
Κόβουμε τα πράσα σε ροδέλες.
Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
Βάζουμε τα πράσα στο τηγάνι και σοτάρουμε.
Βάζουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο, αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε να καραμελώσουν.
Προσθέτουμε το κουκουνάρι, τα κάστανα σπασμένα και ανακατεύουμε. Αν είναι το τηγάνι πολύ στεγνό μπορούμε να βάλουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
Σβήνουμε με το βαλσάμικο ξίδι με ρόδι, βάζουμε τις ντομάτες κομμένες σε κύβους και αφήνουμε 2 λεπτά να βράσουν.
Βάζουμε το πλιγούρι στο τηγάνι και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε με τον δυόσμο και τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, το ξύσμα από το λεμόνι, τη φέτα τριμμένη, τους σπόρους από το ρόδι, το ελαιόλαδο και πιπέρι.
Η συνταγή είναι του πολυγαπημένου chef Άκη Πετρετζίκη