793
Τι θα λέγατε να φτιάξουμε ρυζόγαλο με φρουτοσαλάτα;
Υλικά που θα χρειαστούμε για την συνταγή:
Για το ρυζόγαλο
1 λίτρο νερό
φλούδες πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
100 γρ. ρύζι γλασέ
1 πρέζα αλάτι
1 λίτρο γάλα πλήρες
180 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
1 στικ κανέλας
60 γρ. κορν φλάουρ
2 βανιλίνες
Για τη φρουτοσαλάτα
2 ακτινίδια
100 γρ. φράουλες
1 πράσινο μήλο
1 μάνγκο
1 κ.σ. δυόσμο, φρέσκο, ψιλοκομμένο
ξύσμα λάιμ, από 1 λάιμ
Για το σερβίρισμα
50 γρ. καρύδα, σε flakes
1 κ.σ. μέλι
φύλλα δυόσμου
Εκτέλεση της συνταγής:
Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το νερό και τις φλούδες πορτοκαλιού, και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
Προσθέτουμε το ρύζι και το αλάτι, και βράζουμε για 20-25 λεπτά μέχρι να μαγειρευτεί το ρύζι.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και σουρώνουμε το ρύζι.
Αφαιρούμε τις φλούδες πορτοκαλιού και αφήνουμε το ρύζι στην άκρη μέχρι να το χρειαστούμε.
Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα τα ⅔ από το γάλα, τη ζάχαρη, το ξύσμα πορτοκαλιού και το στικ κανέλας.
Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
Βάζουμε σε ένα μπολ το κορν φλάουρ και το υπόλοιπο γάλα, και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να διαλυθεί το κορν φλάουρ.
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το μείγμα του κορν φλάουρ και το μαγειρεμένο ρύζι, και ανακατεύουμε με μια κουτάλα μέχρι να πάρει μια βράση και να δέσει το ρυζόγαλο.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε τις βανιλίνες και ανακατεύουμε με την κουτάλα.
Μοιράζουμε το ρυζόγαλο σε μπολ.
Για τη φρουτοσαλάτα
Κόβουμε σε κύβους τα ακτινίδια, τις φράουλες, το μήλο και το μάνγκο, και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
Ψιλοκόβουμε τον δυόσμο και τον προσθέτουμε στο μπολ.
Προσθέτουμε το ξύσμα λάιμ και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Για το σερβίρισμα
Μοιράζουμε τη φρουτοσαλάτα στα μπολ με το ρυζόγαλο.
Μοιράζουμε τη φρουτοσαλάτα στα μπολ με το ρυζόγαλο.
Πασπαλίζουμε με flakes καρύδας και περιχύνουμε με λίγο μέλι.
Σερβίρουμε με φύλλα δυόσμου.
Η συνταγή είναι του πολυγαπημένου chef Άκη Πετρετζίκη