Home HOMEFOOD Ρεβίθια χωρίς μούλιασμα στη χύτρα ταχύτητας

Ρεβίθια χωρίς μούλιασμα στη χύτρα ταχύτητας

by Businessmum.gr

Τι θα λέγατε να φτιάξουμε ρεβίθια χωρίς μούλιασμα στη χύτρα ταχύτητας;

Υλικά που θα χρειαστούμε για την συνταγή:

500 γρ. ρεβίθια, χοντρά
2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
1 σκ. σκόρδο
1 καρότο
2 φύλλα δάφνης
1 κ.σ. θυμάρι, φρέσκο, ψιλοκομμένο
1 κ.γ. κύμινο
2,5 λίτρα νερό, βραστό
χυμό λεμονιού, από 2 λεμόνια
ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
2 πρέζες αλάτι
1 πρέζα πιπέρι
Για το σερβίρισμα
ελαιόλαδο
πιπέρι , φρεσκοτριμμένο
θυμάρι, φρέσκο, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση της συνταγής:

Τοποθετούμε τη χύτρα ταχύτητας σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε το ελαιόλαδο.
Χοντροκόβουμε σε ένα ξύλο κοπής το κρεμμύδι και το ρίχνουμε στη χύτρα.
Προσθέτουμε ολόκληρη τη σκελίδα σκόρδου και τα φύλλα δάφνης, και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα και να καραμελώσουν τα κρεμμύδια.
Κόβουμε το καρότο σε μισοφέγγαρα και τα ρίχνουμε στη χύτρα.
Προσθέτουμε το θυμάρι, τα ρεβίθια, το κύμινο, το νερό, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού, και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα.
Κλείνουμε τη χύτρα με το καπάκι της, γυρνάμε τη βαλβίδα στην ένδειξη 3 και περιμένουμε λίγα λεπτά μέχρι να εμφανιστεί η κίτρινη ένδειξη.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά, περιμένουμε λίγα δευτερόλεπτα, και από τη στιγμή που θα εμφανιστεί η πράσινη ένδειξη βράζουμε για 1 ώρα.
Αποσύρουμε τη χύτρα από τη φωτιά, αποσυμπιέζουμε με προσοχή και ανοίγουμε το καπάκι.
Πασπαλίζουμε με το αλάτι και το πιπέρι, και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε με ελαιόλαδο, πιπέρι και θυμάρι.

Η συνταγή είναι του πολυγαπημένου chef Άκη Πετρετζίκη

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts