Home HOMEFOOD Ψωμί με χαρούπι

Ψωμί με χαρούπι

by Businessmum.gr

Ας φτιάξουμε εύκολα Ψωμί με χαρούπι !

Τα υλικά που θα χρειαστούμε για τη συνταγή μας:

  • 500 γρ. σκληρό αλεύρι
  • 150 γρ. χαρουπάλευρο
  • 10 γρ. μελάσα
  • 15 γρ. αλάτι, ψιλό
  • 18 γρ. ξηρή μαγιά
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 400 ml νερό
Εκτέλεση συνταγής :
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C στον αέρα.
  • Βάζουμε όλα τα υλικά στο μίξερ με το γάντζο.
  • Αναμειγνύουμε στη μεσαία ταχύτητα μέχρι να γίνει ένα ζυμάρι και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα.
  • Λαδώνουμε ελαφρά ένα μπολ, βάζουμε μέσα το ζυμάρι και αφήνουμε να ξεκουραστεί το ζυμάρι για 30 λεπτά και να φουσκώσει.
  • Πλάθουμε ένα στρογγυλό καρβελάκι με τα χέρια μας και το βάζουμε σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα.
  • Ψήνουμε για 25 λεπτά στους 180° C σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
  • Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε με υλικά της αρεσκείας μας.

Η συνταγή είναι του πολυαγαπημένου chef  Άκη Πετρετζίκη 

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts