Τι θα λέγατε να φτιάξουμε Πολίτικο Τσουρέκι;
Υλικά που θα χρειαστείτε για την συνταγή:
25 γρ. μαγιά ξηρή, ή 50 γρ. μαγιά φρέσκια
1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση της συνταγής:
Αφήνουμε στην άκρη για 15 λεπτά για να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
Σε ένα γουδίβάζουμε 1 κ.σ. από τη ζάχαρη, τη μαστίχα και χτυπάμε καλά ώστε να διαλυθεί η μαστίχα και να γίνει σκόνη.
Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε τη μαστίχα, το γάλα, το βούτυρο κομμένο σε κομμάτια, το ξύσμα από το πορτοκάλι, το μαχλέπι, το εκχύλισμα βανίλιας και την υπόλοιπη ζάχαρη.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα αυγά, αλάτι και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα.
Μεταφέρουμε το μείγμα από το κατσαρολάκι στον κάδο του μίξερ με τα υλικά του μείγματος Α και χτυπάμε με τον γάντζο σε χαμηλή ταχύτητα για 5 λεπτά.
Την αφαιρούμε και τη βάζουμε σε ένα μπολπου έχουμε αλείψει με λίγο σπορέλαιο.
Καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη ή με μία πετσέτα και αφήνουμε στην άκρη για 1-1 ½ ώρα μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
Μεταφέρουμε σε ταψί με λαδόκολλα και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και για το δεύτερο τσουρέκι.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150ο C στον αέρα.
Αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε.
Η συνταγή είναι του πολυαγαπημένου chef Άκη Πετρετζίκη