Home HOMEFOOD Pizza στο Air Fryer!

Pizza στο Air Fryer!

by Ivi Belesi

Ας φτιάξουμε εύκολα Pizza στο Air Fryer!

Τα υλικά που θα χρειαστούμε για τη συνταγή μας:

Για τη ζύμη
85 γρ. νερό
85 γρ. γάλα πλήρες
10 γρ. ελαιόλαδο, και επιπλέον για το μπολ
4 γρ. ξηρή μαγιά
250 γρ. σκληρό αλεύρι
5 γρ. αλάτι
Για τη σάλτσα ντομάτας
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 σκ. σκόρδο
250 γρ. ντομάτες, τριμμένες
1 κ.γ. κρυσταλλική ζάχαρη
1 κ.σ. βασιλικό, φρέσκο, ψιλοκομμένο
1 κ.γ. ρίγανη, αποξηραμένη
αλάτι
πιπέρι
Για τη σύνθεση
2 κ.σ. ελαιόλαδο
120 γρ. mix τυριών, τριμμένο
4 φέτες μπέικον
½ κόκκινη πιπεριά
μανιτάρια champignon
Για το σερβίρισμα
φύλλα βασιλικού
Εκτέλεση συνταγής :
Για τη ζύμη
  • Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το νερό, το γάλα, το ελαιόλαδο και τη μαγιά, και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός μέχρι να διαλυθεί η μαγιά.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι και το αλάτι και χτυπάμε με τον γάντζο σε μέτρια ταχύτητα για 7-8 λεπτά μέχρι να γίνει λεία και ελαστική η ζύμη.
  • Αλείφουμε με ελαιόλαδο ένα μπολ και μεταφέρουμε μέσα τη ζύμη.
  • Καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη και αφήνουμε να φουσκώσει για 45-60 λεπτά ή μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. (Ο τελικός χρόνος αναμονής εξαρτάται από το πόσο ζεστός είναι ο χώρος.)
Για τη σάλτσα ντομάτας
  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε το ελαιόλαδο.
  • Ψιλοκόβουμε το σκόρδο, το ρίχνουμε στο τηγάνι και σοτάρουμε για 1 λεπτό μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα.
  • Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, το αλάτι, το πιπέρι και τη ζάχαρη, και μαγειρεύουμε για 5-6 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  • Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτουμε τον βασιλικό και τη ρίγανη, και ανακατεύουμε. 
Για τη σύνθεση
  • Προθερμαίνουμε τη φριτέζα αέρος στους 180°C.
  • Τοποθετούμε μια λαδόκολλα στον πάτο του κάδου και την αλείφουμε με ένα πινέλο με το ελαιόλαδο ώστε να πάει παντού.
  • Μεταφέρουμε μέσα τη ζύμη και την απλώνουμε με τα χέρια μας ώστε να καλύψει όλη την επιφάνειά της λαδόκολλας.
  • Τοποθετούμε τον κάδο στη φριτέζα και ψήνουμε για 10 λεπτά.
  • Αναποδογυρίζουμε τη ζύμη και αφαιρούμε τη λαδόκολλα.
  • Απλώνουμε με ένα κουτάλι τη σάλτσα πάνω από τη ζύμη και προσθέτουμε το mix τυριών και ολόκληρες τις φέτες μπέικον.
  • Κόβουμε σε λεπτές φέτες την πιπεριά και το μανιτάρι και τα προσθέτουμε από πάνω.
  • Τοποθετούμε ξανά τον κάδο στη φριτέζα και ψήνουμε για ακόμα 10 λεπτά μέχρι να ψηθεί καλά η ζύμη μέχρι μέσα και να πάρει χρυσαφένιο χρώμα.
  • Αφαιρούμε τον κάδο και αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά.
  • Βγάζουμε την πίτσα από τον κάδο, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε με φύλλα βασιλικού.
Η συνταγή είναι του πολυαγαπημένου chef  Άκη Πετρετζίκη 

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts