226
Ας φτιάξουμε εύκολα Pizza στο Air Fryer!
Τα υλικά που θα χρειαστούμε για τη συνταγή μας:
Για τη ζύμη
85 γρ. νερό
85 γρ. γάλα πλήρες
10 γρ. ελαιόλαδο, και επιπλέον για το μπολ
4 γρ. ξηρή μαγιά
250 γρ. σκληρό αλεύρι
5 γρ. αλάτι
Για τη σάλτσα ντομάτας
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 σκ. σκόρδο
250 γρ. ντομάτες, τριμμένες
1 κ.γ. κρυσταλλική ζάχαρη
1 κ.σ. βασιλικό, φρέσκο, ψιλοκομμένο
1 κ.γ. ρίγανη, αποξηραμένη
αλάτι
πιπέρι
Για τη σύνθεση
2 κ.σ. ελαιόλαδο
120 γρ. mix τυριών, τριμμένο
4 φέτες μπέικον
½ κόκκινη πιπεριά
1 μανιτάρια champignon
Για το σερβίρισμα
φύλλα βασιλικού
Εκτέλεση συνταγής :
Για τη ζύμη
- Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το νερό, το γάλα, το ελαιόλαδο και τη μαγιά, και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός μέχρι να διαλυθεί η μαγιά.
- Προσθέτουμε το αλεύρι και το αλάτι και χτυπάμε με τον γάντζο σε μέτρια ταχύτητα για 7-8 λεπτά μέχρι να γίνει λεία και ελαστική η ζύμη.
- Αλείφουμε με ελαιόλαδο ένα μπολ και μεταφέρουμε μέσα τη ζύμη.
- Καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη και αφήνουμε να φουσκώσει για 45-60 λεπτά ή μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. (Ο τελικός χρόνος αναμονής εξαρτάται από το πόσο ζεστός είναι ο χώρος.)
Για τη σάλτσα ντομάτας
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε το ελαιόλαδο.
- Ψιλοκόβουμε το σκόρδο, το ρίχνουμε στο τηγάνι και σοτάρουμε για 1 λεπτό μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα.
- Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, το αλάτι, το πιπέρι και τη ζάχαρη, και μαγειρεύουμε για 5-6 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
- Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτουμε τον βασιλικό και τη ρίγανη, και ανακατεύουμε.
Για τη σύνθεση
- Προθερμαίνουμε τη φριτέζα αέρος στους 180°C.
- Τοποθετούμε μια λαδόκολλα στον πάτο του κάδου και την αλείφουμε με ένα πινέλο με το ελαιόλαδο ώστε να πάει παντού.
- Μεταφέρουμε μέσα τη ζύμη και την απλώνουμε με τα χέρια μας ώστε να καλύψει όλη την επιφάνειά της λαδόκολλας.
- Τοποθετούμε τον κάδο στη φριτέζα και ψήνουμε για 10 λεπτά.
- Αναποδογυρίζουμε τη ζύμη και αφαιρούμε τη λαδόκολλα.
- Απλώνουμε με ένα κουτάλι τη σάλτσα πάνω από τη ζύμη και προσθέτουμε το mix τυριών και ολόκληρες τις φέτες μπέικον.
- Κόβουμε σε λεπτές φέτες την πιπεριά και το μανιτάρι και τα προσθέτουμε από πάνω.
- Τοποθετούμε ξανά τον κάδο στη φριτέζα και ψήνουμε για ακόμα 10 λεπτά μέχρι να ψηθεί καλά η ζύμη μέχρι μέσα και να πάρει χρυσαφένιο χρώμα.
- Αφαιρούμε τον κάδο και αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά.
- Βγάζουμε την πίτσα από τον κάδο, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε με φύλλα βασιλικού.
Η συνταγή είναι του πολυαγαπημένου chef Άκη Πετρετζίκη