1.7K
Τι θα λέγατε να ετοιμάσουμε πασχαλινά cupcakes ;
Υλικά που θα χρειαστούμε :
Για τα cupcakes
240 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
280 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
80 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
240 γρ. γάλα πλήρες
2 αυγά
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Για το frosting
70 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
250 γρ. άχνη ζάχαρη, κοσκινισμένη
1 βανιλίνη
20 γρ. γάλα πλήρες
1/4 κ.γ. κίτρινο χρώμα ζαχ/κης σε πάστα
Για τα κοτοπουλάκια
Εκτέλεση Συνταγής
Για τα cupcakes
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC στον αέρα.
Βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν, το αλάτι και το βούτυρο στο μίξερ και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Βάζουμε σταδιακά το μισό γάλα.
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το υπόλοιπο γάλα, τα αυγά και το εκχύλισμα βανίλιας και τα ρίχνουμε και αυτά στο μίξερ. Συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Ψήνουμε για 20-25 λεπτά.
Για το frosting
Χτυπάμε το βούτυρο στο μίξερ με το φτερό να αφρατέψει σε μέτρια ταχύτητα.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη λίγο λίγο και μόλις ενσωματωθεί στο βούτυρο, ρίχνουμε τη βανίλια και το γάλα και χτυπάμε για 3-5 λεπτά μέχρι να αφρατέψει.
Αφού αφρατέψει, ρίχνουμε μέσα λίγο κίτρινη πάστα ζαχαροπλαστικής και ανακατεύουμε μέχρι να φτάσει στο επιθυμητό χρώμα.
Γεμίζουμε με το μείγμα μας μια σακούλαζαχαροπλαστικής.
Με ένα ψάλιδι κόβουμε την άκρη του κορνέ και ξεκινάμε να διακοσμούμε τα cupcakes μας.
Για τα κοτοπουλάκια
Ρίχνουμε λίγη ζάχαρη άχνη στην επιφάνεια εργασία μας. Ανοίγουμε με ένα μικρό πλαστικό πλάστη την ζαχαρόπαστα.
Για να σχηματίσουμε τα ποδαράκια χρησιμοποιούμε το ειδικό εργαλείο και κόβοντας 2 λεπτά κομμάτια από την πορτοκαλί ζαχαρόπαστα.
Για να σχηματίσουμε τη μύτη χρησιμοποιούμε ένα νυστέρι και κόβουμε ένα λεπτό τριγωνικό κομμάτι από την πορτοκαλί ζαχαρόπαστα.
Για να σχηματίσουμε τα μάτια, κόβουμε και σχηματίζουμε 2 στρογγυλά κομμάτια από τη μαύρη ζαχαρόπαστα.
Διακοσμούμε τα cupcakes με τα κομμένα κομμάτια ζαχαρόπαστας και φτιάχνουμε τα κοτοπουλάκια μας.
Η συνταγή είναι του αγαπημένου chef Άκη Πετρετζίκη