Ας φτιάξουμε εύκολα healthy pancakes χωρίς ζάχαρη κατάλληλα για διατροφή χωρίς γλουτένη!
Τα υλικά που θα χρειαστούμε για τη συνταγή μας:
Για τα κλασσικά pancakes χωρίς ζάχαρη
-
1½ φλ. αλεύρι χωρίς γλουτένη
-
3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ (χ.γ.)
-
1½ κ.σ. κρυσταλλική στέβια ή άλλο γλυκαντικό
-
1 κ.γ. αλάτι
-
1 ¼ φλ. κρέμα γάλακτος light ή γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
-
1 μεγάλο αυγό χτυπημένο
-
3 κ.σ. βούτυρο λιωμένο κρύο
Εκτέλεση συνταγής:
Μίγμα για pancakes
- Σε μια μικρή κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη να πέσει η θερμοκρασία. Θέλουμε το βούτυρο να είναι χλιαρό.
- Κοσκινίζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, μαζί με το baking powder.
- Προσθέτουμε το γλυκαντικό και το αλάτι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι για να ενωθούν τα υλικά μας.
- Κάνουμε μια λακκούβα στη μέση του μίγματός μας.
- Προσθέτουμε το αυγό, το λιωμένο χλιαρό βούτυρο και την κρέμα γάλακτος.
- Εναλλακτικά, αντικαθιστούμε τη light κρέμα γάλακτος με γιαούρτι χαμηλών λιπαρών.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά το χυλό µε το σύρμα, για να ομογενοποιηθεί το μίγμα μας.
- Αφήνουμε το μίγμα να σταθεί για 15 λεπτά.
- Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι για τα υγιεινά πάνκεϊκς.
- Προσθέτουμε ένα μικρό κομμάτι βούτυρο και ανακινούμε το τηγάνι να λιώσει και να πάει παντού.
- Με μια κουτάλα βάζουμε περίπου μισή κουταλιά από το μίγμα στο τηγάνι.
- Αφήνουμε για λίγο να ψηθεί από τη µία πλευρά το κάθε τεμάχιο.
- Μόλις έχει φουσκώσει και έχουν εμφανιστεί φουσκάλες στην επιφάνεια, µε μια σπάτουλα το αναποδογυρίζουμε έτσι ώστε να ψηθεί κι από την άλλη πλευρά.
- Στοιβάζουμε το ένα πάνω στο άλλο και σερβίρουμε.
- Συνήθως τα σερβίρουμε µε μέλι, βούτυρο και γιαούρτι ή μέλι και φρούτα ή μαρμελάδα χωρίς ζάχαρη.
Η συνταγή είναι της αγαπημένης μας chef Αργυρώς Μπαρμπαρίγου