Τι θα λέγατε να φτιάξουμε παγωτό toffee;
Υλικά που θα χρειαστούμε για την συνταγή:
Εκτέλεση της συνταγής:
Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά την κρέμα γάλακτος και την αφήνουμε στην άκρη μέχρι να τη χρειαστούμε.
Βάζουμε σε ένα βαθύ τηγάνι σε χαμηλή φωτιά το 1/10 της ζάχαρης και αφήνουμε να λιώσει και να αρχίσει να γίνεται καραμέλα.
Προσθέτουμε ακόμα 1/10 της ζάχαρης και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να λιώσει όλη η ζάχαρη.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο και προσθέτουμε σε δόσεις την κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας με ένα σύρμα χειρός. Σιγοβράζουμε για 5-10 λεπτά ανακατεύοντας με το σύρμα χειρός μέχρι να πήξει ελαφρά η σάλτσα.
Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήνουμε την toffee σος να κρυώσει καλά.
Η συνταγή είναι του πολυγαπημένου chef Άκη Πετρετζίκη