744
Τι θα λέγατε να φτιάξουμε παγωτό marshmallow;
Υλικά που θα χρειαστούμε για την συνταγή:
Για την γκανάς marshmallow
150 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
350 γρ. marshmallows
Για το παγωτό
250 γρ. κρέμα γάλακτος 35%, κρύα
400 γρ. ζαχαρούχο γάλα
Για το σερβίρισμα
10 marshmallows
Εκτέλεση της συνταγής:
Για την γκανάς marshmallow
Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος και ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά.
Προσθέτουμε τα marshmallows και με μια ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσουν εντελώς.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ, το σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη η οποία φροντίζουμε να εφάπτεται στην επιφάνειά του, και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει καλά.
Για το παγωτό
Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να πήξει ελαφρά για 2-3 λεπτά.
Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα, το μείγμα με τα λιωμένα marshmallows, και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε μια ορθογώνια φόρμα 30×10 εκ., στην οποία έχουμε στρώσει διαφανή μεμβράνη.
Βάζουμε το μείγμα στην κατάψυξη για 8-10 ώρες.
Αφαιρούμε το παγωτό από την κατάψυξη.
Σερβίρουμε το παγωτό με λίγα marshmallows, τα οποία -προαιρετικά- μπορούμε να καψαλίσουμε στην κορυφή τους.
Η συνταγή είναι του πολυγαπημένου chef Άκη Πετρετζίκη