Είναι πολύ ωραίο να δοκιμάζεις διαφορετικές γεύσεις! Με προέλευση γαλλική, πορτογαλική, ιταλική, οι γεύσεις σε φέρνουν πιο κοντά στην κουλτούρα ενός άλλου πολιτισμού! Τι γίνεται όμως όταν απολαμβάνεις με κλειστά μάτια μια κουταλιά από γλυκό ψυγείου φτιαγμένο με άνθος αραβοσίτου και δροσερό ζελέ; Επιστροφή στην παιδική ηλικία, σε ανεξίτηλες στιγμές συνδεδεμένες με τη γλύκα της ανεμελιάς…
Προσωπικά θεωρώ αυτό το γλυκό ψυγείου ένα από τα πιο νόστιμα, δροσερά και ελαφριά γλυκά και θέλω να μοιραστώ μαζί σου τη συνταγή, γιατί ξέρω ότι και εσύ θα το απολαύσεις και τα παιδιά σου θα το λατρέψουν!
Τα υλικά που χρειαζόμαστε:
6 κουτ. σούπας άνθος αραβοσίτου, βανίλια (σ.σ. αυτή που βράζει)
1 λίτρο γάλα φρέσκο και 4 κ.σ. για τα μπισκότα
4 κ.σ. ζάχαρη
1 πακέτο πτι μπερ
2 φακελάκια ζελέ φράουλα
Πώς φτιάχνουμε το γλυκό ψυγείου:
1. Φτιάχνουμε την άνθος αραβοσίτου, όπως λέει πάνω το φακελάκι αλλά χρησιμοποιούμε 1 λίτρο γάλα και 4 κουταλιές ζάχαρη.
2. Όταν πήξει η κρέμα, τη βγάζουμε από τη φωτιά και την αφήνουμε στην άκρη να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
3. Φτιάχνουμε το ζελέ, όπως λένε οι οδηγίες πάνω στο πακέτο. Το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και το βάζουμε στο ψυγείο.
5. Στρώνουμε μια στρώση μπισκότων σε ένα παραλληλόγραμμο ταψί (35 x 25) ή σε ένα τετράγωνο ταψί (30 x 30).
6. Αλείφουμε τα μπισκότα με λίγο γάλα, με ένα πινέλο. Βάζουμε μια δεύτερη στρώση μπισκότων και τα αλείφουμε με γάλα.
7.Απλώνουμε την κρέμα πάνω από τα μπισκότα.
8. Βάζουμε το ταψί στο ψυγείο για μισή ώρα.
9. Αδειάζουμε από πάνω το ζελέ –θα έχει αρχίσει να πήζει, αλλά δεν θα είναι εντελώς πηχτό.
10. Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.
Photo credit: sintages-jotis