225
Ας φτιάξουμε εύκολα Ντοματοκεφτέδες στο Air Fryer!
Τα υλικά που θα χρειαστούμε για τη συνταγή μας:
400 γρ. ντομάτα κονκασέ
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
¼ ματσάκι μαϊντανό
2 κ.σ. δυόσμο, φρέσκο
½ κ.γ. κρυσταλλική ζάχαρη
1 κ.γ. ρίγανη, αποξηραμένη
200 αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
150 γρ. φέτα
1-2 κ.σ. ελαιόλαδο, + έξτρα για τον κάδο
60 γρ. φρυγανιά τριμμένη
αλάτι
πιπέρι
Για το σερβίρισμα
ρόκα
Εκτέλεση συνταγής :
- Τοποθετούμε λαδόκολλα στη βάση του κάδου της φριτέζας.
- Ρίχνουμε σε ένα μπολ την ντομάτα κονκασέ.
- Ψιλοκόβουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι, τον μαϊντανό και τον δυόσμο, και τα ρίχνουμε και αυτά.
- Πασπαλίζουμε με το αλάτι, το πιπέρι, τη ζάχαρη και τη ρίγανη, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
- Προσθέτουμε το αλεύρι, σπάμε τη φέτα με τα χέρια μας μέσα στο μπολ,, και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε ξανά.
- Ρίχνουμε σε ένα μπολ τη φρυγανιά και αφήνουμε στην άκρη.
- Παίρνουμε μια κουταλιά από το μείγμα με ένα κουτάλι της σούπας και τη μεταφέρουμε στη φρυγανιά.
- Φροντίζουμε να καλυφθεί τελείως από τη φρυγανιά και πλάθουμε ελαφρώς με τα χέρια μας σε οβάλ σχήμα.
- Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να δημιουργήσουμε 20 ντοματοκεφτέδες.
- Μεταφέρουμε την πρώτη δόση (περίπου 7 ντοματοκεφτέδες) στον κάδο της φριτέζας και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.
- Ψήνουμε στους 200°C για 8-10 λεπτά και επαναλαμβάνουμε για τις άλλες 2 δόσεις.
- Σερβίρουμε τους ντοματοκεφτέδες με ρόκα.
Η συνταγή είναι του πολυαγαπημένου chef Άκη Πετρετζίκη