Home HOMEFOOD Νηστίσιμη μηλόπιτα που γίνεται στο άψε σβήσε

Νηστίσιμη μηλόπιτα που γίνεται στο άψε σβήσε

| Θα σας τη ζητάνε συνέχεια

by Businessmum.gr

 

Αν νηστεύετε στο σπίτι, αλλά λίγο γλυκάκι το χρειάζεστε, κυρίως εκείνη τη δύσκολη ώρα το απόγευμα, ξέρετε, αυτή η νηστίσιμη μηλόπιτα του Άκη γίνεται πολύ γρήγορα. Το κακό; Εξίσου γρήγορα τελειώνει… Γιατί, ποιος να της αντισταθεί;

Υλικά

Για τη ζύμη

  • 200 γρ. σπορέλαιο
  • ξύσμα πορτοκαλιού, από 2 πορτοκάλια
  • 120 γρ. χυμό πορτοκαλιού
  • 200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 550 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 κ.σ. γεμάτη μπέικιν πάουντερ

Για τη γέμιση

  • 5 μήλα πράσινα
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 50 γρ. αμύγδαλα, με φλούδα, χοντροκομμένα
  • 50 γρ. καρύδια, χοντροκομμένα
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1 κ.γ. τζίντζερ, σε σκόνη, ή γαρίφαλο
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση

Για τη ζύμη

  • Σε ένα μπολ, βάζουμε το σπορέλαιο, τον χυμό και το ξύσμα από το πορτοκάλι, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν και ανακατεύουμε ελαφρά όλα τα υλικά με τη βοήθεια μιας σπάτουλας μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Για τη γέμιση

  • Αφαιρούμε τη φλούδα από τα μήλα μας.
  • Τρίβουμε τα μήλα στο χοντρό του τρίφτη πάνω σε μια πετσέτα.
  • Στύβουμε ελαφρά να φύγουν αρκετά από τα ζουμιά τους.
  • Βάζουμε τα μήλα σε ένα μπολ και προσθέτουμε 1 κ.σ. χυμό λεμόνι. Με αυτόν τον τρόπο δεν θα μαυρίσουν τα μήλα μας.
  • Έπειτα, προσθέτουμε τη ζάχαρη, τους ξηρούς καρπούς, το τζίντζερ, το εκχύλισμα βανίλιας και την κανέλα. Αναμειγνύουμε με ένα κουτάλι το μείγμα των μήλων μας.
  • Αφήνουμε στην άκρη μέχρι να τα χρειαστούμε.
  • Αφαιρούμε τη φλούδα από τα μήλα μας.
  • Τρίβουμε τα μήλα στο χοντρό του τρίφτη πάνω σε μια πετσέτα.
  • Στύβουμε ελαφρά να φύγουν αρκετά από τα ζουμιά τους.
  • Βάζουμε τα μήλα σε ένα μπολ και προσθέτουμε 1 κ.σ. χυμό λεμόνι. Με αυτόν τον τρόπο δεν θα μαυρίσουν τα μήλα μας.
  • Έπειτα, προσθέτουμε τη ζάχαρη, τους ξηρούς καρπούς, το τζίντζερ, το εκχύλισμα βανίλιας και την κανέλα. Αναμειγνύουμε με ένα κουτάλι το μείγμα των μήλων μας.
  • Αφήνουμε στην άκρη μέχρι να τα χρειαστούμε.

Για τη μηλόπιτα

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170° C στον αέρα.
  • Λαδώνουμε μια φόρμα 25 εκ. με αποσπώμενη βάση και με τη βοήθεια ενός κουταλιού.
  • Τοποθετούμε κουταλιές κουταλιές τη μισή ζύμη μας στον πάτο από το ταψάκι μας, δημιουργώντας το πρώτο στρώμα της πίτας μας.
  • Στη συνέχεια, προσθέτουμε το μείγμα των μήλων μας να πάει παντού και από πάνω τοποθετούμε την υπόλοιπη ζύμη σε κομμάτια.
  • Ψήνουμε στον φούρνο για 40-50 λεπτά.
  • Αφαιρούμε από τον φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει για 30 λεπτά.
  • Αφαιρούμε από τη φόρμα, αν θέλουμε πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.

Η συνταγή είναι του Άκη Πετρετζίκη

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts