786
Εκτέλεση της συνταγής:
Τι θα λέγατε να φτιάξουμε muffins τριπλής σοκολάτας;
Υλικά που θα χρειαστούμε για την συνταγή:
310 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
50 γρ. κακάο
2 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
60 γρ. κουβερτούρα λευκή
60 γρ. κουβερτούρα
60 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
3 αυγά, μέτρια
150 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
240 γρ. ξινόγαλο
120 γρ. ηλιέλαιο
1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση της συνταγής:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C στον αέρα.
Καλύπτουμε με τα ειδικά αντικολλητικά χαρτάκια τις 12 θέσεις μιας φόρμας για muffins.
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ με ένα κουτάλι το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
Ψιλοκόβουμε τις κουβερτούρες, τις προσθέτουμε στο μπολ, και ανακατεύουμε με το κουτάλι.
Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ με το σύρμα στη μεσαία ταχύτητα τα αβγά και τη ζάχαρη για 2-3 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν τα αβγά.
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και ρίχνουμε στον κάδο το ξινόγαλο, το ηλιέλαιο, το εκχύλισμα βανίλιας, και ανακατεύουμε για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ.
Ρίχνουμε το μείγμα των στερεών στον κάδο του μίξερ και ανακατεύουμε με μια μαρίζ μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Μοιράζουμε το μείγμα στις θήκες καλύπτοντας τα 3/4 του ύψους τους και ψήνουμε στον φούρνο για 15-20 λεπτά.
Αφαιρούμε τη φόρμα από τον φούρνο και αφήνουμε τα muffins πάνω σε μια σχάρα να κρυώσουν εντελώς.
Ξεφορμάρουμε τα muffins και σερβίρουμε.
Η συνταγή είναι του πολυγαπημένου chef Άκη Πετρετζίκη