Home HOMEFOOD Μαρμελάδα κεράσι

Μαρμελάδα κεράσι

by Businessmum.gr

Ας φτιάξουμε εύκολα Μαρμελάδα κεράσι !

Τα υλικά που θα χρειαστούμε για τη συνταγή μας:

  • 1.500 γρ. κεράσια
  • 900 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
Εκτέλεση συνταγής :
  • Πλένουμε καλά και στεγνώνουμε τα κεράσια.
  • Κόβουμε τα κεράσια στη μέση και αφαιρούμε τα κουκούτσια τους.
  • Βάζουμε τα κεράσια σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με τη ζάχαρη, και τα αφήνουμε για 1 ώρα. Καλό είναι με το χέρι μας να σπάσουμε λίγο τα κεράσια για να βγάλουν ακόμα περισσότερο ζουμί.
  • Αδειάζουμε το μείγμα σε μια μεγάλη κατσαρόλα, την τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά, και αφήνουμε να πάρει μια βράση για 1-2 λεπτά.
  • Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει, για 30 λεπτά.
  • Τοποθετούμε ξανά την κατσαρόλα με το μείγμα σε μέτρια φωτιά και βράζουμε για 10-15 λεπτά, μέχρι να δέσει η μαρμελάδα.
  • Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, και ανακατεύουμε με μια κουτάλα.
  • Μοιράζουμε τη μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βάζα.
  • Αποθηκεύουμε τα αποστειρωμένα βάζα στο ψυγείο για 2-3 μήνες.

Η συνταγή είναι του πολυαγαπημένου chef  Άκη Πετρετζίκη 

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts