224
Ας φτιάξουμε εύκολα Μαρμελάδα κεράσι !
Τα υλικά που θα χρειαστούμε για τη συνταγή μας:
- 1.500 γρ. κεράσια
- 900 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
- χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
Εκτέλεση συνταγής :
- Πλένουμε καλά και στεγνώνουμε τα κεράσια.
- Κόβουμε τα κεράσια στη μέση και αφαιρούμε τα κουκούτσια τους.
- Βάζουμε τα κεράσια σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με τη ζάχαρη, και τα αφήνουμε για 1 ώρα. Καλό είναι με το χέρι μας να σπάσουμε λίγο τα κεράσια για να βγάλουν ακόμα περισσότερο ζουμί.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε μια μεγάλη κατσαρόλα, την τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά, και αφήνουμε να πάρει μια βράση για 1-2 λεπτά.
- Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει, για 30 λεπτά.
- Τοποθετούμε ξανά την κατσαρόλα με το μείγμα σε μέτρια φωτιά και βράζουμε για 10-15 λεπτά, μέχρι να δέσει η μαρμελάδα.
- Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, και ανακατεύουμε με μια κουτάλα.
- Μοιράζουμε τη μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βάζα.
- Αποθηκεύουμε τα αποστειρωμένα βάζα στο ψυγείο για 2-3 μήνες.
Η συνταγή είναι του πολυαγαπημένου chef Άκη Πετρετζίκη