894
Τι θα λέγατε να φτιάξουμε μαρμελάδα καρπούζι;
Υλικά που θα χρειαστούμε για τη συνταγή:
Για το σερβίρισμα
φέτες ψωμί
φέτα
φύλλα δυόσμου
Εκτέλεση της συνταγής:
Μέσα σε μία μεγάλη κατσαρόλα, οτιδήποτε άλλη εκτός από αλουμινίου, ανακατέβουμε τον πουρέ καρπούζι, τη ζάχαρη και τον χυμό λεμόνι. Χρησιμοποιούμε μία μεγάλυτερη από όσο πιστεύουμε κατσαρόλα για να μην ξεχειλίσει ο αφρός κατά τη διάρκεια του βρασμού.
Βράζουμε το μείγμα σε δυνατή φωτιά. Εάν έχουμε θερμόμετρο μέχρι να να φτάσει η θερμοκρασία του μείγματος 104ο C, αλλιώς βάζουμε ένα πιατάκι στην κατάψυξη και όταν νομίζουμε ότι η μαρμελάδα είναι έτοιμη το αφαιρούμε, στάζουμε επάνω του 2-3 σταγόνες μαρμελάδας οι οποίες αν κρατήσουν το σώμα τους και δεν τρέξουν σημαίνει ότι η μαρμελάδα έχει δέσει. Επίσης μπορούμε να βάλουμε περισσότερη ποσότητα και με το δάχτυλό μας να “ανοίξουμε δρόμο” στη μαρμελάδα. Αν ο δρόμος δεν κλείσει σημαίνει οτι η μαρμελάδα είναι έτοιμη.
Εκτέλεση της συνταγής:
Μέσα σε μία μεγάλη κατσαρόλα, οτιδήποτε άλλη εκτός από αλουμινίου, ανακατέβουμε τον πουρέ καρπούζι, τη ζάχαρη και τον χυμό λεμόνι. Χρησιμοποιούμε μία μεγάλυτερη από όσο πιστεύουμε κατσαρόλα για να μην ξεχειλίσει ο αφρός κατά τη διάρκεια του βρασμού.
Βράζουμε το μείγμα σε δυνατή φωτιά. Εάν έχουμε θερμόμετρο μέχρι να να φτάσει η θερμοκρασία του μείγματος 104ο C, αλλιώς βάζουμε ένα πιατάκι στην κατάψυξη και όταν νομίζουμε ότι η μαρμελάδα είναι έτοιμη το αφαιρούμε, στάζουμε επάνω του 2-3 σταγόνες μαρμελάδας οι οποίες αν κρατήσουν το σώμα τους και δεν τρέξουν σημαίνει ότι η μαρμελάδα έχει δέσει. Επίσης μπορούμε να βάλουμε περισσότερη ποσότητα και με το δάχτυλό μας να “ανοίξουμε δρόμο” στη μαρμελάδα. Αν ο δρόμος δεν κλείσει σημαίνει οτι η μαρμελάδα είναι έτοιμη.
Πρέπει να ανακατεύουμε συχνά για να μην κολλήσει στον πάτο της κατσαρόλας.
Προσθέτουμε την πηκτίνη και βράζουμε για ακόμα 4 λεπτά.
Αφαιρούμε από τη φωτιά και βάζουμε τη μαρμελάδα σε καθαρά αποστειρωμέναβάζακαι αφήνουμε κενό περίπου 1,5 εκ. από το χείλος του βάζου.
Αφαιρούμε από τη φωτιά και βάζουμε τη μαρμελάδα σε καθαρά αποστειρωμέναβάζακαι αφήνουμε κενό περίπου 1,5 εκ. από το χείλος του βάζου.
Καθαρίζουμε καλά την εξωτερική μεριά του βάζου εκεί που κουμπώνει το καπάκι και τα κουμπώνουμε πολύ καλά.
Σερβίρουμε πάνω σε φέτες ψωμί με τυρί φέτα και λίγα φύλλα δυόσμο.
Σερβίρουμε πάνω σε φέτες ψωμί με τυρί φέτα και λίγα φύλλα δυόσμο.
Η συνταγή είναι του πολυγαπημένου chef Άκη Πετρετζίκη