Home HOMEFOOD Λαζάνια με κιμά κοτόπουλου

Λαζάνια με κιμά κοτόπουλου

by Businessmum.gr

Φτιάξτε μια διαφορετική και πεντανόστιμη εκδοχή για λαζάνια με κιμά κοτόπουλου!

Προσθέστε μια κρεμώδη μπεσαμέλ και θα έχετε το απόλυτο κυρίως πιάτο για το κυριακάτικο τραπέζι!

Τα υλικά που θα χρειαστούμε για τη συνταγή :

Για τη γέμιση
  • 850 γρ. κιμά κοτόπουλου
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 15 γρ. βασιλικό, φρέσκο
  • 5 γρ. δυόσμο, φρέσκο
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 50 γρ. λευκό κρασί
  • 500 γρ. ντομάτες, τριμμένες
  • 500 γρ. νερό
  • 1 κύβο κότας
  • 1 κ.γ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • αλάτι
  • πιπέρι
Για την μπεσαμέλ
  • 90 γρ. ηλιέλαιο
  • 90 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 λίτρο γάλα πλήρες
  • 100 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
  • 1 αυγό, μεσαίο
  • αλάτι
  • πιπέρι
Για τη σύνθεση
  • 500 γρ. λαζάνια
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο, για το ταψί
  • 100 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
Για το σερβίρισμα
  • θυμάρι, φρέσκο
  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο
Εκτέλεση Συνταγής :
Για τη γέμιση 
  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον βασιλικό και τον δυόσμο, και αφήνουμε στην άκρη.
  • Τοποθετούμε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε να ζεσταθεί καλά.
  • Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τον κιμά, και τον σπάμε ελαφρά με μια ξύλινη κουτάλα. 
  • Σοτάρουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα ο κιμάς σε όλη την επιφάνειά του.
  • Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, και σοτάρουμε για ακόμα λίγα λεπτά μέχρι να καραμελώσει και το κρεμμύδι.
  • Σβήνουμε με το λευκό κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί τελείως το αλκοόλ του.
  • Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, το νερό, τον κύβο, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι, χαμηλώνουμε τη φωτιά, και σιγοβράζουμε για 5-6 λεπτά.
  • Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε τον βασιλικό και τον δυόσμο, και ανακατεύουμε με την κουτάλα.
  • Αφήνουμε τη γέμιση στην άκρη μέχρι να τη χρειαστούμε.   
Για την μπεσαμέλ 
  • Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το ηλιέλαιο και το αλεύρι, και ανακατεύουμε συνεχώς με ένα σύρμα χειρός μέχρι να δημιουργηθεί μια σφιχτή πάστα.
  • Προσθέτουμε το γάλα σε 4 δόσεις ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα μέχρι να πάρει μια βράση και να σφίξει το μείγμα.
  • Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε τη γραβιέρα, αλάτι και πιπέρι, και ανακατεύουμε με το σύρμα. 
  • Προσθέτουμε το αυγό και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί στην μπεσαμέλ.
  • Αφήνουμε την μπεσαμέλ στην άκρη μέχρι να τη χρειαστούμε.
Για τη σύνθεση 
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα.
  • Βάζουμε 200 γρ. από την μπεσαμέλ στην κατσαρόλα με τον κιμά και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα. 
  • Αλείφουμε ένα ορθογώνιο ταψί 28×36 εκ. με ελαιόλαδο, βάζουμε λίγη γέμιση, και την απλώνουμε σε όλη την επιφάνειά του.
  • Τοποθετούμε μια στρώση από λαζάνια έτσι ώστε να καλυφθεί η επιφάνειά του.
  • Ρίχνουμε το 1/3 από τη γέμιση και 3 κ.σ. από την μπεσαμέλ ,και τοποθετούμε ακόμα μία στρώση από λαζάνια. 
  • Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά. 
  • Πασπαλίζουμε με τη γραβιέρα και καλύπτουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο.
  • Μεταφέρουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 25 λεπτά. 
  • Ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε για ακόμα 20-25 λεπτά μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα η μπεσαμέλ σε όλη την επιφάνειά της.
  • Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και αφήνουμε στην άκρη για 30 λεπτά. 
  • Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε σε πιάτα με θυμάρι, πιπέρι και ελαιόλαδο. 
Η συνταγή είναι του πολυαγαπημένου μας σεφ Άκη Πετρετζίκη 

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts