754
Τι θα λέγατε να φτιάξουμε κριτσίνια με σουσάμι;
Υλικά που θα χρειαστούμε για την συνταγή:
300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
100 γρ. ελαιόλαδο
1 πρέζα αλάτι
100 γρ. νερό
Για τη σύνθεση
200 γρ. νερό
150 γρ. σουσάμι
Εκτέλεση της συνταγής:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C στον αέρα.
Στρώνουμε ένα φύλλο λαδόκολλας σε ένα ταψί και το αφήνουμε στην άκρη.
Ρίχνουμε σε ένα μπολ τo αλεύρι, το μπέικιν, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το νερό, και τα πλάθουμε με τα χέρια μας μέχρι να ομογενοποιηθούν και να έχουμε ένα εύπλαστο ζυμάρι.
Ρίχνουμε σε ένα μπολ το νερό και σε ένα δεύτερο το σουσάμι.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε μπαλάκια των 20 γρ.
Πλάθουμε με τα χέρια μας τα μπαλάκια σε μπαστουνάκια μήκους 10 εκ.
Περνάμε τα μπαστουνάκια πρώτα από το μπολ με το νερό και έπειτα από το μπολ με το σουσάμι.
Τοποθετούμε τα κριτσίνια στο ταψί αφήνοντας κενό μεταξύ τους.
Μεταφέρουμε το ταψί στον φούρνο κα ψήνουμε για 20-30 λεπτά.
Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο.
Σερβίρουμε τα κριτσίνια με τα συνοδευτικά της αρεσκείας μας.
Η συνταγή είναι του πολυγαπημένου chef Άκη Πετρετζίκη