Είναι καιρός τώρα που σκέφτεσαι να φτιάξεις τα δικά σου κουλουράκια για να παίρνει το παιδί στο σχολείο, αλλά πού χρόνος για βάλε-βγάλε τα ταψιά στον φούρνο! Δες αυτή τη συνταγή και φτιάξε σούπερ νόστιμα cookies αύριο κιόλας!
Υλικά
- 350 γρ. νιφάδες βρόμης
- 4-5 κ.σ. γεμάτες σκόνη πρωτεΐνης, ορός γάλακτος ή έξτρα 80 γρ. αλεύρι βρόμης
- 2 κ.σ. ζάχαρη καστανή
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 80 γρ. σπιτικό φιστικοβούτυρο, ή ταχίνι
- 200 γρ. μέλι
- 80-100 γρ. γάλα αμυγδάλου
- 150 γρ. κουβερτούρα λευκή
- 50 γρ. μύρτιλα (blueberries), αποξηραμένα
Για το σερβίρισμα: κουβερτούρα γάλακτος, λιωμένη
Εκτέλεση
- Χτυπάμε στο μηχάνημα με τα μαχαίρια τη βρόμη μέχρι να γίνει σκόνη.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με ένα κουτάλι το αλεύρι βρόμης, την πρωτεϊνη ή το έξτρα αλεύρι βρώμης, την καστανή ζάχαρη και το αλάτι.
- Σε ένα γυάλινο μπολ βάζουμε το φιστικοβούτυρο ή το ταχίνι μαζί με το μέλι και τα τοποθετούμε στον φούρνο μικροκυμάτων.
- Ζεσταίνουμε σε μέτρια ένταση μέχρι να λιώσει το μείγμα, ανακατεύοντας ανά διαστήματα με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Εναλλακτικά μπορούμε να ακολουθήσουμε την ίδια διαδικασία σε μπεν μαρί.
- Αδειάζουμε το μείγμα του φιστικοβούτυρου στο μπολ με το μείγμα του αλευριού και ανακατεύουμε με μια μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθούν. Το μείγμα θα μοιάζει με ψίχουλα.
- Προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα ανακατεύοντας ανά διαστήματα μέχρι να πάρουμε μια σφιχτή ζύμη. Μπορεί να μην το πάρει όλο. Θέλουμε η ζύμη να είναι εύπλαστη αλλά να μην κολλάει στα χέρια.
- Κόβουμε τη λευκή κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια, την προσθέτουμε στο μπολ μαζί με τα αποξηραμένα μύρτιλα και ανακατεύουμε.
- Με τα χέρια μας πλάθουμε μπαλάκια 30 γρ. το κάθε ένα. Θα φτιάξουμε περίπου 12 κουλουράκια.
- Τοποθετούμε τα κουλουράκια σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
- Μεταφέρουμε το ταψάκι στο ψυγείο για 1 ώρα μέχρι να σφίξουν καλά τα κουλουράκια.
- Σερβίρουμε με λιωμένη κουβερτούρα γάλακτος.
Η συνταγή είναι του Άκη Πετρετζίκη