Home HOMEFOOD Κουλουράκια χωρίς ψήσιμο | Ιδανικό σνακ για το σχολείο

Κουλουράκια χωρίς ψήσιμο | Ιδανικό σνακ για το σχολείο

by Businessmum.gr

Είναι καιρός τώρα που σκέφτεσαι να φτιάξεις τα δικά σου κουλουράκια για να παίρνει το παιδί στο σχολείο, αλλά πού χρόνος για βάλε-βγάλε τα ταψιά στον φούρνο! Δες αυτή τη συνταγή και φτιάξε σούπερ νόστιμα cookies αύριο κιόλας!

Υλικά

  • 350 γρ. νιφάδες βρόμης
  • 4-5 κ.σ. γεμάτες σκόνη πρωτεΐνης, ορός γάλακτος ή έξτρα 80 γρ. αλεύρι βρόμης
  • 2 κ.σ. ζάχαρη καστανή
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 80 γρ. σπιτικό φιστικοβούτυρο, ή ταχίνι
  • 200 γρ. μέλι
  • 80-100 γρ. γάλα αμυγδάλου
  • 150 γρ. κουβερτούρα λευκή
  • 50 γρ. μύρτιλα (blueberries), αποξηραμένα

Για το σερβίρισμα: κουβερτούρα γάλακτος, λιωμένη

Εκτέλεση

  • Χτυπάμε στο μηχάνημα με τα μαχαίρια τη βρόμη μέχρι να γίνει σκόνη.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με ένα κουτάλι το αλεύρι βρόμης, την πρωτεϊνη ή το έξτρα αλεύρι βρώμης, την καστανή ζάχαρη και το αλάτι.
  • Σε ένα γυάλινο μπολ βάζουμε το φιστικοβούτυρο ή το ταχίνι μαζί με το μέλι και τα τοποθετούμε στον φούρνο μικροκυμάτων.
  • Ζεσταίνουμε σε μέτρια ένταση μέχρι να λιώσει το μείγμα, ανακατεύοντας ανά διαστήματα με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Εναλλακτικά μπορούμε να ακολουθήσουμε την ίδια διαδικασία σε μπεν μαρί.
  • Αδειάζουμε το μείγμα του φιστικοβούτυρου στο μπολ με το μείγμα του αλευριού και ανακατεύουμε με μια μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθούν. Το μείγμα θα μοιάζει με ψίχουλα.
  • Προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα ανακατεύοντας ανά διαστήματα μέχρι να πάρουμε μια σφιχτή ζύμη. Μπορεί να μην το πάρει όλο. Θέλουμε η ζύμη να είναι εύπλαστη αλλά να μην κολλάει στα χέρια.
  • Κόβουμε τη λευκή κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια, την προσθέτουμε στο μπολ μαζί με τα αποξηραμένα μύρτιλα και ανακατεύουμε.
  • Με τα χέρια μας πλάθουμε μπαλάκια 30 γρ. το κάθε ένα. Θα φτιάξουμε περίπου 12 κουλουράκια.
  • Τοποθετούμε τα κουλουράκια σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
  • Μεταφέρουμε το ταψάκι στο ψυγείο για 1 ώρα μέχρι να σφίξουν καλά τα κουλουράκια.
  • Σερβίρουμε με λιωμένη κουβερτούρα γάλακτος.

Η συνταγή είναι του Άκη Πετρετζίκη

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts