464
Τι θα λέγατε να φτιάξουμε κιμαδόσουπα κοκκινιστή με ζυμαρικά;
Υλικά που θα χρειαστούμε για την συνταγή:
500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
3 κ.σ. ελαιόλαδο
2 στικ σέλερι
1 σκ. σκόρδο
1 κρεμμύδι
2 καρότα
2 κλ. θυμάρι
1 κύβο λαχανικών
αλάτι
πιπέρι
400 γρ. ντομάτα κονκασέ
3 λίτρα νερό
1 πρέζα κρυσταλλική ζάχαρη
400 γρ. ζυμαρικά κοράλλι
Για το σερβίρισμα
ελαιόλαδο
πιπέρι
θυμάρι, φρέσκο
ψωμί
Εκτέλεση της συνταγής:
Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά να κάψει.
Μεταφέρουμε τον κιμά στην κατσαρόλα, πασπαλίζουμε με το ελαιόλαδο και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.
Ψιλοκόβουμε σε ένα ξύλο κοπής το σέλερι, το σκόρδο, το κρεμμύδι και τα καρότα, τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα, και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.
Προσθέτουμε το θυμάρι και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα.
Ρίχνουμε τον κύβο, το αλάτι, το πιπέρι, την ντομάτα κονκασέ, το νερό και τη ζάχαρη, και βράζουμε για 20 λεπτά.
Προσθέτουμε τα ζυμαρικά στην κατσαρόλα και βράζουμε για ακόμη 8 λεπτά.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και μοιράζουμε τη σούπα σε πιάτα.
Πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο, πιπέρι και θυμάρι, και σερβίρουμε με ψωμί.
Η συνταγή είναι του πολυγαπημένου chef Άκη Πετρετζίκη