Μια κλασική και πεντανόστιμη εκδοχή για το αγαπημένο σε όλους κέικ καρότου!
Τόσο εύκολο και αφράτο που θα μπει σίγουρα στη λίστα με τα αγαπημένα σας κέικ!
Τα υλικά που θα χρειαστούμε για τη συνταγή :
- 300 γρ. καρότα, (ξεφλουδισμένα και τριμμένα)
- 4 αυγά, μεσαία
- 300 γρ. καστανή ζάχαρη
- 150 γρ. ηλιέλαιο
- 1 κ.γ. κανέλα
- ½ κ.γ. τζίντζερ, σε σκόνη
- 1 βανιλίνη
- 300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., + έξτρα για τη φόρμα
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
- βούτυρο, για τη φορμα
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.
- Τρίβουμε τα καρότα στη μεγάλη πλευρά του τρίφτη με τις χοντρές λεπίδες και αφήνουμε στην άκρη.
- Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ τα αυγά και τη ζάχαρη, και χτυπάμε με το φτερό σε δυνατή ταχύτητα για 4-5 λεπτά μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
- Σταματάμε για λίγο το μίξερ και ξεκινάμε ξανα να χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα.
- Προσθέτουμε σταδιακά το ηλιέλαιο, την κανέλα, το τζίντζερ και τη βανιλίνη, και δυναμώνουμε την ταχύτητα.
- Ρίχνουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ, σταματάμε το μίξερ και τα ρίχνουμε μέσα στον κάδο.
- Προσθέτουμε τα καρότα και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα σιλικόνης παίρνοντας το μείγμα από τα τοιχώματα του κάδου.
- Αλείφουμε με βούτυρο και πασπαλίζουμε με αλεύρι μία μακρόστενη φόρμα για κέικ διαστάσεων 10×35 εκ.
- Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και το απλώνουμε ομοιόμορφα.
- Μεταφέρουμε τη φόρμα στον φούρνο και ψήνουμε για 45-50 λεπτά στην πάνω σχάρα.
- Αφαιρούμε από τον φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.
- Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.