Τι θα λέγατε να φτιάξουμε κέικ καραμέλας;
Υλικά που θα χρειαστούμε για την συνταγή:
140 γρ. καστανή ζάχαρη
200 γρ. καρύδια, σπασμένα και ψημένα
1/4 κ.γ. αλάτι
Εκτέλεση της συνταγής:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160ο C στον αέρα.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160ο C στον αέρα. Σε ένα ρηχό ταψί με λαδόκολλα βάζουμε μέσα τα καρύδια μας και τα ψήνουμε για 10-13 λεπτά μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα και να γίνουν τραγανά. Αφαιρούμε γρήγορα από τον φούρνο και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
Χτυπάμε στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια την καστανή ζάχαρη, το αλεύρι, το βούτυρο, την κανέλα και το αλάτι. Χτυπάμε μέχρι να δημιουργηθούν μικρά ψίχουλα και αφήνουμε στην άκρη.
Η συνταγή είναι του πολυγαπημένου chef Άκη Πετρετζίκη