Home HOMEFOOD Carrot cake στο air fryer

Carrot cake στο air fryer

by Ivi Belesi

Οι ρυθμοί της καθημερινότητας μας πολλές φορές μας δυσκολεύουν να ετοιμάσουμε ένα αγαπημένο , σπιτικό πιάτο, μια σπιτική λιχουδιά αλλά υπάρχει πάντα η κατάλληλη συνταγή για κάθε ανάγκη και περίσταση που θα μας λύσει τα χέρια και θα τα καταφέρουμε! 

Δείτε πώς να φτιάξετε το καλύτερο carrot cake στο air fryer! Μια εύκολη συνταγή για σπιτικό κέικ !

Τα υλικά που θα χρειαστούμε για τη συνταγή :

Για το κέικ
  • 200 γρ. καρότα, καθαρισμένα
  • αυγά, μεσαία
  • 170 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 80 γρ. ηλιέλαιο
  • 110 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., + έξτρα για τη φόρμα
  • ½ κ.γ. κανέλα
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • ½ κ.γ. γεμάτο μπέικιν πάουντερ
  • βούτυρο, για τη φόρμα
Για το frosting
  • 70 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 70 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 140 γρ. τυρί κρέμα
Για το σερβίρισμα
  • 1 κ.γ. παπαρουνόσπορο
Εκτέλεση Συνταγής :
  • Προθερμαίνουμε τη φριτέζα αέρος στους 150°C.
  • Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ τα αυγά και τη ζάχαρη και χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα για 4-5 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν.
  • Προσθέτουμε σταδιακά το ηλιέλαιο και χτυπάμε μέχρι να απορροφηθεί και να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Κόβουμε τα καρότα σε φέτες πάχους 2 εκ., τα ρίχνουμε στον πολυκόφτη και χτυπάμε μέχρι να κοπούν σε μικρά κομμάτια.
  • Ρίχνουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, την κανέλα, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ, ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και τα ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ.
  • Προσθέτουμε τα καρότα και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Αλείφουμε με βούτυρο και πασπαλίζουμε με αλεύρι μία μακρόστενη φόρμα για κέικ διαστάσεων 10×20 εκ. και αδειάζουμε μέσα το μείγμα.
  • Μεταφέρουμε τη φόρμα στον κάδο της φριτέζας και ψήνουμε για 40 λεπτά.
  • Αφαιρούμε από τον κάδο και αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Για το frosting
  • Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο, την άχνη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας, και χτυπάμε με το φτερό σε μέτρια ταχύτητα για 3-4 λεπτά μέχρι να αφρατέψει καλά το μείγμα.
  • Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και χτυπάμε για ακόμα λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Μεταφέρουμε το frosting σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με μύτη αστέρι και διακοσμούμε το κέικ.
  • Πασπαλίζουμε με παπαρουνόσπορο, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Η συνταγή είναι του πολυαγαπημένου μας σεφ Άκη Πετρετζίκη 

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts