Φέτος το Halloween ας φτιάξουμε μόνοι μας το τέλειο κέρασμα για το «trick or treat»! Ετοιμάζουμε εύκολα μπισκότα βουτύρου, τα διακοσμούμε με Ηalloween διάθεση και εντυπωσιάζουμε μικρούς και μεγάλους!
Υλικά που θα χρειαστούμε για την συνταγή:
- 225 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 130 γρ. άχνη ζάχαρη
- ½ κ.γ. αλάτι
- 360 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 1 βανιλίνη
- 200 γρ. κουβερτούρα
- 200 γρ. κουβερτούρα λευκή
- κας-κας, halloween
- βρώσιμα διακοσμητικά μάτια
- μπισκότα, τριμμένα
Εκτέλεση της συνταγής:
- Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο, την άχνη ζάχαρη και το αλάτι, και χτυπάμε με το φτερό σε μέτρια ταχύτητα για 4-5 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν πολύ καλά.
- Προσθέτουμε το αλεύρι και τη βανιλίνη, και χτυπάμε για ακόμα λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να έχουμε μια ζύμη.
- Στρώνουμε λαδόκολλα στον πάγκο εργασίας, χωρίζουμε τη ζύμη σε 2 ίσα κομμάτια και μεταφέρουμε το ένα από τα 2 πάνω στη λαδόκολλα.
- Καλύπτουμε με ακόμα μία λαδόκολλα και ανοίγουμε τη ζύμη με έναν πλάστη σε ορθογώνιο σχήμα διαστάσεων 30×40 εκ.
- Αφαιρούμε την πάνω λαδόκολλα και μεταφέρουμε το κομμάτι ζύμης μαζί με την κάτω λαδόκολλα σε ένα ταψί με πολύ χαμηλό γείσο. (Μπορούμε να τοποθετήσουμε ένα ταψί ανάποδα και να μεταφέρουμε εκεί τη λαδόκολλα για να μην υπάρχουν καθόλου τοιχώματα.)
- Κόβουμε μπισκότα με ένα κουπ πατ διαμέτρου 6 εκ. χωρίς να αφαιρέσουμε τη ζύμη που περισσεύει.
- Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για το δεύτερο κομμάτι ζύμης και μεταφέρουμε σε ένα δεύτερο ταψί.
- Μεταφέρουμε τα ταψιά στο ψυγείο για 1 ώρα ώστε να σφίξει η ζύμη και να μπορέσουμε να αφαιρέσουμε πιο εύκολα τη ζύμη που περισσεύει περιμετρικά.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160οC στον αέρα.
- Βγάζουμε τα ταψιά από το ψυγείο, μεταφέρουμε τη λαδόκολα με τη ζύμη στον πάγκο εργασίας, αφαιρούμε τη ζύμη που περισσεύει περιμετρικά, την πλάθουμε ξανά και την ανοίγουμε με τον πλάστη σε ένα πολύ λεπτό φύλλο, ώστε να έχει πάχος ίδιο με τα μπισκότα που έχουμε ήδη δημιουργήσει.
- Δημιουργούμε ξανά μπισκότα με το κουπ πατ και μοιράζουμε όλα τα μπισκότα στα ταψιά.
- Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει η ζύμη και να έχουμε συνολικά περίπου 40 μπισκότα.
- Μεταφέρουμε τα ταψιά μαζί στον φούρνο και ψήνουμε για 15 λεπτά.
- Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
- Λιώνουμε τις κουβερτούρες σε 2 ξεχωριστά μπολ είτε στον φούρνο μικροκυμάτων (για 1,5-2 λεπτά στα 800 Watt την κουβερτούρα και στα 600 Watt τη λευκή) είτε με τη μέθοδο μπεν μαρί.
- Μεταφέρουμε τις λιωμένες κουβερτούρες σε 2 σακούλες ζαχαροπλαστικής και κόβουμε με ένα ψαλίδι τις άκρες ώστε να δημιουργήσουμε 2 μικρές τρύπες.
- Καλύπτουμε τη μία πλευρά από τα μισά μπισκότα με την κουβερτούρα και τη μία πλευρά από τα άλλα μισά με τη λευκή.
- Μεταφέρουμε τα ταψιά με τα μπισκότα στο ψυγείο για 1 ώρα.
- Βγάζουμε από το ψυγείο και δημιουργούμε γραμμές σε μερικά μπισκότα με την κουβερτούρα της επιλογής μας για να δώσουμε το εφέ της «μούμιας».
- Διακοσμούμε τα μπισκότα με τα toppings της αρεσκείας μας χρησιμοποιώντας λίγη ακόμα λιωμένη κουβερτούρα για «κόλλα» και σερβίρουμε.
Η συνταγή είναι του αγαπημένου μας Άκη Πετρετζίκη