Ο Μάρτης έκανε την εμφάνιση του και στους πάγκους της λαϊκής τοποθετήθηκαν νέα φρούτα και λαχανικά μαζί βεβαίως με κάποια που συνεχίζεται η παραγωγή τους από το χειμώνα. Είναι πολύ σημαντικό , η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών να συνοδεύεται και από την εποχικότητα τους καθώς επωφελούμαστε στο μέγιστο από τις βιταμίνες και την αντιοξειδωτική τους δράσης και επίσης απαλλασσόμαστε από τις ενδεχόμενες προοξειδωτικές τους ουσίες, όπως χημικά, ορμόνες και φυτοφάρμακα που είναι φορτωμένα τα φρούτα και τα λαχανικά εκτός εποχής. Έτσι λοιπόν τα φρούτα και τα λαχανικά του Μαρτίου που θα πρέπει να περιλαμβάνονται στη διατροφή μας μπορούμε να τα κατηγοριοποιήσουμε ανάλογα με το χρώμα τους:
ΜΩΒ: παζάρι, μπρόκολο μωβ, ράπα ( γογγύλι ή ρέβα)
ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ: καρότο, πορτοκάλι, μανταρίνι, σαγκουίνι
ΚΙΤΡΙΝΑ: λεμόνι, μπανάνα, γκρέιπφρουτ
ΠΡΑΣΙΝΑ: αβοκάντο, μπρόκολο, μαρούλι, σπανάκι, αγκινάρα, αρακάς, κρεμμύδι φρέσκο, πράσο, σέλινο, σπαράγγι πράσινο
ΑΣΠΡΑ: κουνουπίδι, φινόκιο, σελινόριζα, μανιτάρια, σπαράγγι λευκό
ΚΟΚΚΙΝΑ: φράουλες, ραπανάκια Σύμφωνα πάντα με την εποχικότητά τους εμπλουτίζουμε και τις σαλάτες μας με φρούτα , καταναλώνουμε 3-4 μερίδες ημερησίως και επωφελούμαστε από όλα τα θρεπτικά συστατικά που περιέχουν αποσκοπώντας έτσι στην εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού μας.