Home HOMEFOOD Εύκολο παγωτό στο σπίτι | Παγωτό μπανάνα σε ξυλάκι

Εύκολο παγωτό στο σπίτι | Παγωτό μπανάνα σε ξυλάκι

by Businessmum.gr

Τι θα λέγατε να φτιάξουμε παγωτό μπανάνα σε ξυλάκι;

Υλικά που θα χρειαστούμε για την συνταγή:

400 γρ. μπανάνες, ώριμες, καθαρισμένες
50 γρ. καστανή ζάχαρη
1 κ.σ. βούτυρο, παγωμένο
200 γρ. τυρί κρέμα
300 γρ. κρέμα γάλακτος 35%, κρύα
Για το σερβίρισμα

150 γρ. κουβερτούρα, λιωμένη

Εκτέλεση της συνταγής:

Βάζουμε τις μπανάνες σε ένα
μπολ και πιέζουμε με ένα πιρούνι να διαλυθούν και να γίνουν πουρές.
Μεταφέρουμε τον πουρέ μπανάνας σε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.

Προσθέτουμε την καστανή ζάχαρη και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να εξατμιστεί όλη η υγρασία.
Αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο, και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί με τα υπόλοιπα υλικά. 
Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα δοσομετρικό δοχείο και χτυπάμε με ένα ραβδομπλέντερ μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο και λείο μείγμα.Αφήνουμε το μείγμα στην άκρη να κρυώσει. 
Προσθέτουμε το τυρί κρέμα, -προαιρετικά- το χρώμα ζαχαροπλαστικής, και χτυπάμε καλά με ένα σύρμα χειρός μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο αφράτο μείγμα.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στον κάδο του μίξερ με το σύρμα στη δυνατή ταχύτητα για 3-4 λεπτά μέχρι να αφρατέψει και να γίνει σαντιγί.
Προσθέτουμε το 1/3 από τη σαντιγί στο μπολ και ανακατεύουμε καλά με μια μαρίζ.
Προσθέτουμε και την υπόλοιπη σαντιγί και ανακατεύουμε με απαλές κυκλικές κινήσεις.
Αδειάζουμε το μείγμα του παγωτού στις ειδικές φόρμες σιλικόνης και τοποθετούμε τα ξυλάκια.
Βάζουμε στην κατάψυξη για 8-10 ώρες να σφίξουν.
Ξεφορμάρουμε τα ξυλάκια και προαιρετικά βουτάμε την κορυφή τους στη λιωμένη κουβερτούρα. 
Σερβίρουμε.

Η συνταγή είναι του πολυαγαπημένου chef Άκη Πετρετζίκη

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts