Home HOMEFOOD Εύκολα πικάντικα κρεατοπιτάκια

Εύκολα πικάντικα κρεατοπιτάκια

by Businessmum.gr

Ας φτιάξουμε εύκολα Πικάντικα κρεατοπιτάκια

Τα υλικά που θα χρειαστούμε για τη συνταγή μας:

Για τα κρεατοπιτάκια

  • 8 φύλλα κρούστας
  • 80 γρ. βούτυρο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 500 γρ. μοσχάρι πολύ ψιλοκομμένο ή χοντροκομμένο κιμά
  • 2 κρεμμύδια ξερά (ψιλοκομμένα)
  • 2 κ.σ. φρυγανιά
  • Αλάτι

Για το μείγμα μπαχαρικών

  • 1 κ.γ. κύμινο
  • 1 κ.γ. σκόνη κάρυ
  • 1 κ.γ. πιπέρι καγιέν
  • 2 πρέζα/ες κανέλα
  • 1 πρέζα/ες μπαχάρι

Εκτέλεση συνταγής:

  • Ζεσταίνουμε πρώτα 2 κ.σ. βούτυρο με το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το ψιλοκομμένο κρέας πολύ καλά για 4-5 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
  • Αφήνουμε να μαραθεί σε μέτρια φωτιά για 5-6 λεπτά ώστε να πιεί τα υγρά του.
  • Ρίχνουμε το μίγμα μπαχαρικών και το αλάτι
  • Πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά και αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει.
  • Απλώνουμε τα φύλλα στον πάγκο και τα κόβουμε σε 4 λωρίδες.
  • Βουτυρώνουμε μία-μία λωρίδα καλά και τη διπλώνουμε.
  • Βάζουμε ελάχιστη γέμιση.
  • Πρέπει να είναι πολύ λεπτά σαν πουράκια.
  • Τυλίγουμε σε ρολό χωρίς να κλείσουμε μέσα τα πλαϊνά.
  • Απλά τσιμπάμε τις άκρες με τα δάχτυλα.
  • Πρέπει να είναι μακριά και πολύ λεπτά, ανοιχτά στις άκρες, όχι τυλιγμένα.
  • Σε αυτό το στάδιο μπορούμε να τα φυλάξουμε στο ψυγείο για δύο μέρες ή στην κατάψυξη για δύο μήνες.
  • Τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί.
  • Τέλος τα αλείφουμε πολύ καλά με το υπόλοιπο βούτυρο.

Ψήσιμο

  • Ψήνουμε σε πολύ καλά σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C στον αέρα για περίπου 20-25 λεπτά να ροδίσουν καλά.
  • Ζεστά είναι απίθανα αλλά και κρύα παραμένουν τραγανά και φανταστικά.
  • Συνοδέψτε τα με ντιπ γιαούρτι ή σάλτσα ντομάτας.

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts