868
Τι θα λέγατε να φτιάξουμε cupcakes παγωτό;
Υλικά που θα χρειαστούμε για την συνταγή:
250 γρ. tempered σοκολάτα
100 γρ. μπισκότα τύπου digestive
200 γρ. γλυκό του κουταλιού κεράσι
300 γρ. παγωτό σοκολάτα
Για τη μαρέγκα
Εκτέλεση της συνταγής:
Απλώνουμε με ένα πινέλο την κουβερτούρα tempered σε ειδικά χαρτάκια για cupcakes και μεταφέρουμε στο ψυγείο για να σταθεροποιηθεί. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για δεύτερη φορά και μεταφέρουμε ξανά στο ψυγείο.
Μοιράζουμε τα τριμμένα μπισκότα, το γλυκό του κουταλιού, το παγωτό και ισιώνουμε την επιφάνειά του με ένα κουτάλι. Μεταφέρουμε ξανά στην κατάψυξη να δέσουν τα υλικά.
Για τη μαρέγκα
Σε μπεν μαρί βάζουμε τα ασπράδια, τη ζάχαρη, τη βανίλια, αλάτι και ανακατεύουμε με σύρμα χειρός για 6-8 λεπτά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη, να ασπρίσει και να σφίξει το μείγμα. Το μείγμα πρέπει να φτάσει τους 82ο C.
Σε μπεν μαρί βάζουμε τα ασπράδια, τη ζάχαρη, τη βανίλια, αλάτι και ανακατεύουμε με σύρμα χειρός για 6-8 λεπτά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη, να ασπρίσει και να σφίξει το μείγμα. Το μείγμα πρέπει να φτάσει τους 82ο C.
Αφαιρούμε από τη φωτιά και μεταφέρουμε στον κάδο του μίξερ. Χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα για 3-4 λεπτά για να κρυώσει.
Μεταφέρουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και αφήνουμε στην άκρη.
Για τη σύνθεση
Καλύπτουμε τα cupcakes με τη μαρέγκα, την καίμε με φλόγιστρο και σερβίρουμε.
Η συνταγή είναι του πολυγαπημένου chef Άκη Πετρετζίκη