#Cooking Class 9_March_21
Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. To cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για την μαγειρική και την διατροφή.
Τα υλικά που θα χρειαστούμε :
- 300 γρ. πατάτες
- 2 καρότα
- 1 κρεμμύδι
- 1 πράσο
- 600 γρ. παντζάρια
- 1 σκ. σκόρδο
- 20 γρ. τζίντζερ
- 1 κ.γ. κάρδαμο (κακουλέ)
- 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κύβους λαχανικών
- 1800 γρ. νερό
- 1 κ.σ. θυμάρι
- 50 γρ. βούτυρο
- 150 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
Για τον σολομό
- 1 κιλό σολομό, φιλέτο
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Για το σερβίρισμα
- κρέμα γάλακτος 35%
- ρίγανη
- δυόσμο
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
- Κόβουμε τις πατάτες σε χοντρές φέτες και τις βάζουμε στο τηγάνι.
- Κόβουμε τα καρότα και το κρεμμύδι σε τρία μεγάλα κομμάτια και τα βάζουμε στο τηγάνι. Αφήνουμε να πάρουν χρώμα και καπνιστή γεύση. Αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη.
- Τοποθετούμε το τηγάνι ξανά στη φωτιά.
- Κόβουμε το πράσο σε μεγάλα κομμάτια και βάζουμε στο τηγάνι. Αφήνουμε να πάρουν χρώμα και καπνιστή γεύση. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και με τα παντζάρια.
- Τοποθετούμε τη χύτρα ταχύτητας σε δυνατή φωτιά και μεταφέρουμε μέσα όλα τα λαχανικά.
- Προσθέτουμε το σκόρδο, το τζίντζερ και τον κάρδαμο τριμμένα, το ελαιόλαδο, τους κύβους, το νερό και το θυμάρι.
- Κλείνουμε το καπάκι, γυρίζουμε τη βαλβίδα στην κατάλληλη ένδειξη και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 20-30 λεπτά.
- Αποσυμπιέζουμε τη χύτρα, ανοίγουμε το καπάκι και προσθέτουμε το βούτυρο και την κρέμα γάλακτος.
- Χτυπάμε με το ραβδομπλέντερ μέχρι να έχει λεία υφή.
Για τον σολομό
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
- Κόβουμε τον σολομό σε μερίδες και χαράσσουμε σε 4-5 σημεία από την πλευρά του δέρματος.
- Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και μεταφέρουμε στο καυτό τηγάνι από την πλευρά του δέρματος.
- Ψήνουμε για 3-4 λεπτά να πάρει χρώμα και γυρνάμε από την άλλη πλευρά. Ψήνουμε για 1-2 λεπτά και αφαιρούμε από τη φωτιά.
- Σερβίρουμε τη σούπα με τον σολομό, κρέμα γάλακτος, ρίγανη και δυόσμο.