#Cooking Class 9_April_21
Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. To cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για την μαγειρική και την διατροφή.
Τα υλικά που θα χρειαστούμε :
- 120 γρ. φέτα, μαλακή
- 2 κ.σ. θυμάρι
- 2 φέτες μπέικον, καπνιστό, ψιλοκομμένες
- 60 γρ. cranberries
- 2 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
- 1/2 κ.γ. σάλτσα worcestershire
- πιπέρι
- 120 γρ. τυρί κρέμα
- 50 γρ. αμύγδαλα, καβουρδισμένα
Για το σερβίρισμα
- φέτες ψωμί, φρυγανισμένες
- θυμάρι
Εκτέλεση
- Βάζουμε σε ένα μπολ τη φέτα, το θυμάρι, το ψιλοκομμένο μπέικον, τα cranberries, τη φρυγανιά, τη worcestershire sauce, πιπέρι, και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα ή με τα χέρια μας.
- Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να σφίξει το μείγμα.
- Αφαιρούμε από το μπολ το μείγμα του τυριού και το πλάθουμε σε μπάλα.
- Βάζουμε τα αμύγδαλα στο μηχάνημα με τα μαχαίρια και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν διαλυθούν και να μοιάζουν με ψίχουλα.
- Τα απλώνουμε σε ένα μπολ και ρολάρουμε τη μπαλα τυριού μέχρι να καλυφθεί εντελώς από τα αμύγδαλα.
- Σερβίρουμε με φρυγανισμένες φέτες ψωμιού και πασπαλίζουμε με θυμάρι.