Home HOMEFOOD #Cooking Class #8_May21 | Καλαμάρια με σάλτσα τεριγιάκι

#Cooking Class #8_May21 | Καλαμάρια με σάλτσα τεριγιάκι

by Businessmum.gr

#Cooking Class 8_May_21

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. To cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για την μαγειρική και την διατροφή.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε :

Για τη σάλτσα τεριγιάκι

  • 120 γρ. σάκε
  • 200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 60 γρ. τζίντζερ
  • 1 κρεμμύδι
  • 150 γρ. σάλτσα σόγιας
  • 5 σκ. σκόρδο
  • 5 κλ. θυμάρι
  • 500 γρ. νερό

Για τα καλαμάρια

  • 6 καλαμάρια, μέτρια, καθαρισμένα, με τα πλοκάμια τους
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • 2 κ.σ. σουσάμι, καβουρδισμένο
  • 2 κ.σ. σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
  • φέτες λάιμ

Εκτέλεση

Για τη σάλτσα τεριγιάκι 

  • Τοποθετούμε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ρίχνουμε μέσα το σάκε.
  • Αφήνουμε να εξατμιστεί η μισή ποσότητα για περίπου 3-5 λεπτά.
  • Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να λιώσει. 
  • Κόβουμε το τζίντζερ σε κομμάτια και χοντροκόβουμε το κρεμμύδι.
  • Προσθέτουμε τη σάλτσα σόγιας, το σκόρδο, το τζίντζερ, το θυμάρι, το κρεμμύδι, το νερό, ανακατεύουμε, και σιγοβράζουμε για 25-30 λεπτά μέχρι να πάρουμε μια πηχτή σάλτσα.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε τη σάλτσα να κρυώσει για 10 λεπτά. Όσο κρυώνει τόσο θα σφίγγει.
  • Σουρώνουμε τη σάλτσα και την αφήνουμε στην άκρη μέχρι να τη χρειαστούμε.

Για τα καλαμάρια

  • Ετοιμάζουμε το μπάρμπεκιου σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  • Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα καλαμάρια, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
  • Χαράζουμε ελαφρά κατά μήκος τις πλευρές από κάθε καλαμάρι, τα τοποθετούμε στη φωτιά, και τα ψήνουμε για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν.
  • Μόλις είναι έτοιμα, τα αποσύρουμε από τη φωτιά.
  • Τοποθετούμε τα καλαμάρια σε ένα πιάτο, τα περιχύνουμε με τη σάλτσα τεριγιάκι, και πασπαλίζουμε με το καβουρδισμένο σουσάμι και το σχοινόπρασο. 
  • Σερβίρουμε με φέτες λάιμ. 

Πηγή: Η συνταγή είνaι του Άκη Πετρετζίκη

 

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts