#Cooking Class 8_March_21
Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. To cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για την μαγειρική και την διατροφή.
Τα υλικά που θα χρειαστούμε :
- 260 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 60 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.γ. βανίλια σε σκόνη
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 2 αβγά
- 240 γρ. γάλα, 3,5%
- 400 ml ηλιέλαιο
Για τη σύνθεση
- 150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 5 γρ. κανέλα
Για το σερβίρισμα
- παγωτό βανίλια
- πραλίνα φουντουκιού σοκολάτας
- μπισκότα, τριμμένα
Εκτέλεση
- Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, τις βανιλίνες, το αλάτι, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
- Προσθέτουμε τα αβγά, το γάλα, και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Καλύπτουμε το μπολ με διαφανή μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
- Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το ηλιέλαιο. Προσοχή! Θέλουμε να ζεσταθεί καλά.
- Βάζουμε σε ένα μπολ τη ζάχαρη, την κανέλα και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
- Μεταφέρουμε το μείγμα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής.
- Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το μισό μείγμα, διαδοχικά σε όλη την επιφάνεια του λαδιού, δημιουργώντας μια ακανόνιστη σπείρα.
- Τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα.
- Αφαιρούμε τον λουκουμά από την κατσαρόλα και αμέσως τον πασπαλίζουμε, και από τις 2 πλευρές, με την κανελοζάχαρη.
- Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για το υπόλοιπο μείγμα.
- Σερβίρουμε τον κάθε λουκουμά με μια μπάλα παγωτό βανίλια, πραλίνα φουντουκιού σοκολάτας και τριμμένα μπισκότα.