#Cooking Class #9_january_20
Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Ο χρόνος όμως περιορισμένος και η πίεση μεγάλη. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. Το cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά.
Σήμερα μαγειρεύουμε Κοτόπουλο με λαχανικά και φασόλια!
Τα υλικά που θα χρειαστούμε:
Για το κοτόπουλο
-
-
- 700 γρ. κοτόπουλο, φιλέτο, κομμένο σε μικρά κομμάτια
- 2 καρότα, κομμένα σε φέτες 2 εκ.
- 300 γρ. κολοκύθα, κομμένη σε κύβους 1 εκ.
- 1 μπρόκολο, κομμένο σε μπουκετάκια
- 2 πιπεριές κόκκινες, καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους 1 εκ.
- 1 κρεμμύδι, μικρό, κομμένο σε φέτες
- 400 γρ. φασόλια, κονσέρβα
-
Για τη σάλτσα
-
-
- 100 γρ. ελαιόλαδο, + έξτρα για το άλειμμα του ταψιού
- χυμό, από 1-2 μεγάλα λεμόνια
- αλάτι
- πιπέρι
- 50 γρ. μέλι
- θυμάρι, φρέσκο, μόνο τα φύλλα
-
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C στον αέρα.
- Αλείφουμε με ελαιόλαδο ένα μεγάλο ταψί.
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα σε ένα μπολ.
- Πλένουμε και στραγγίζουμε καλά τα φασόλια.
- Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής στο μπολ με τη σάλτσα.
- Ανακατεύουμε καλά ώστε όλα τα υλικά να καλυφθούν με τη σάλτσα.
- Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε για 15-20 λεπτά, ανακατεύοντας 1 φορά κατά τη διάρκεια του ψησίματος.
- Σερβίρουμε.
Tip
Στο συγκεκριμένο φαγητό, μπορούμε να προσθέσουμε κι άλλα λαχανικά της αρεσκείας μας, π.χ. μανιτάρια, πατάτες κλπ.
Πηγή: Η συνταγή είναι του Άκη Πετρετζίκη