#Cooking Class #6_january_20
Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Ο χρόνος όμως περιορισμένος και η πίεση μεγάλη. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. Το cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά.
Μια εβδομάδα μετά την ολοκλήρωση των φετινών χριστουγεννιάτικων γιορτών ήρθε η ώρα να μπούμε σε πρόγραμμα και διατροφικά. Ας ξεκινήσουμε με λίγη αποτοξίνωση από το κρέας και τα λιπαρά με μια απολαυστική σαλάτα!
Τα υλικά που θα χρειαστούμε:
Για τη σαλάτα
- 600 γρ. λαχανάκια Βρυξελλών
- 700 γρ. κολοκύθα, χωρίς φλούδα και σπόρους, κομμένη σε κύβους 1-2 εκ.
- 1 φινόκιο, καθαρισμένο
- 1 κόκκινη γλυκοπατάτα, με φλούδα
- 1 μπρόκολο
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.γ. αλάτι
- ½ κ.γ. πιπέρι
Για το ντρέσινγκ
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 6 κ.σ. μέλι
- ½ κ.γ. κανέλα, τριμμένη
Για το σερβίρισμα
- 150 γρ. καρύδια
- 2 κ.σ. μέλι
- 10 λιαστές ντομάτες, στραγγισμένες και κομμένες στα 2
Εκτέλεση
Λαχανικά
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C, στον αέρα.
- Καθαρίζουμε τα λαχανάκια από τα κίτρινα φύλλα και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με τα κυβάκια της κολοκύθας.
- Προσθέτουμε το φινόκιο, κομμένο σε φετάκια.
- Πλένουμε καλά τη γλυκοπατάτα και την κόβουμε σε φέτες.
- Κόβουμε το μπρόκολο σε μπουκετάκια.
- Προσθέτουμε στο μπολ τη γλυκοπατάτα και το μπρόκολο.
- Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
- Μοιράζουμε τα λαχανικά σε 2 ταψάκια, στα οποία έχουμε στρώσει λαδόκολλες, και τα ψήνουμε για 20 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά.
- Αν θέλουμε, στα τελευταία 10 λεπτά προσθέτουμε και τα καρύδια ώστε να πάρουν κι αυτά λίγο χρώμα και να γίνουν τραγανά.
Ντρέσινγκ
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολάκι.
Σερβίρισμα
- Αφαιρούμε τα ταψάκια από τον φούρνο.
- Ανακατεύουμε τα λαχανικά με το ντρέσινγκ,το μέλι, τα καρύδια (αν δεν τα έχουμε βάλει στον φούρνο) και τις λιαστές ντομάτες.
- Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε επιπλέον μέλι, αλάτι και πιπέρι (αν χρειάζεται) και σερβίρουμε.
Πηγή: Η συνταγή είναι του Άκη Πετρετζίκη